Autor: Tõnu Tramm • 2. september 2021

ELEA: veondussektori tugev kasv tõendab aktsiisilanguse positiivset mõju

Äsja avaldatud majanduskasvu numbrid tõendavad diisliaktsiisi langetamise suurt mõju: Eesti eelarvesse laekus 47 miljonit lisaeurot, mis varem läksid naaberriikide eelarvesse, tõdeb ELEA juhatuse liige Herkki Kitsing.
Varem Leedus ja Lätis tankinud vedajad jätsid pärast aktsiisilangust raha Eesti riigieelarvesse.

Koroonakriisi ajutise leevendusena langetas riik diislikütuse aktsiisi, kuid uuel aastal plaanitakse see tagasi tõsta Euroliidu üheks kõrgeimaks. Seda vaatamata faktidele, et kõrge aktsiis võttis Eesti veondusettevõtetelt konkurentsivõime ning tõi Eesti teedele välismaised vedajad, kes tangivad lähinaabrite juures ja sõidavad Eesti keskkonda rohkem kahjustavate sõidukitega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077