Autor: Logistikauudised.ee • 15. aprill 2021

Vedajad: sektor kaotaks aktsiisitõusuga miljardi jagu äritegevust

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA), Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA) ja Autoettevõtete Liit (AL) saatsid täna valitsusele järjekordse pöördumise, milles tuntakse muret selle üle, et valitsus pole siiani asunud ettevõtete esindajatega argumenteeritud aruteludesse teemal, mis viiks sektori käibest kuni miljard eurot.
Kui diisliaktsiis tagasi tõuseb, hakkavad Lätis tankima kõik rahvusvahelised autovedajad ja aktsiisiraha jääb taas naaberriiki, kinnitavad transpordi- ja logistikaettevõtete esindusorganisatsioonid.

Nii ELEA juht Herkki Kitsing, kui Eesti Õliühingu juht Mart Raamat tunnistavad, et vaatamata paljudele pöördumistele ja omapoolsete argumentide esitamisele ei ole valitsuse poolt tulnud peale üksikute sõnumite mitte ühtegi selgitust, ega omapoolseid argumente, miks ei taheta diisliaktsiisi langetust muuta püsivaks. Isegi eelmine rahandusminister tunnistas, et Isamaa survel sisse viidud klausel ajutisest aktsiisilangusest oli eelmisel valitsusel plaanis muuta püsivaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077