Autor: Tõnu Tramm • 18. august 2021

Merevedude hinnalangust pole oodata veel niipea

Agentuur Moody's Investors Service ennustab, et merekonteinerite hinnad püsivad kõrgel vähemalt aasta lõpuni ja tõenäoliselt ei lange need endisele tasemele ka 2022. aastal. See on tingitud asjaolust, et nõudlus kaupade ja rahvusvahelise kaubanduse järele kasvab kiiremini kui kaubaveomahud seda võimaldavad.
MSC on tänavu tellinud juba kaheksa uut konteinerlaeva, kuid leevendust hinnasurvele hakkavad need pakkuma alles pärast valmimist paari aasta pärast.
Foto: MSC

"Eeldame, et laevaomanike majandustulemused on 2021. aastal veelgi paremad kui 2020. aastal," vahendas trans.info agentuuri Moody's Investors Service`i ennustusi. "Tarbijate nõudlus, sealhulgas tööstuse poolt, on endiselt kõrge, samas kui turule jõuab väga piiratud hulk uusi laevu."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077