Autor: Tõnu Tramm • 7. aprill 2021

Ülipika autorongi test Eestis: tavateedel pole mingit probleemi!

Tallinna Tehnikakõrgkool ja Transpordiamet testivad koos OÜ Stonewolfi ja DB Schenkeriga Eesti teedel 25,25-meetri pikkuse autorongi kasutamist. Testi ajal veoki roolis olev Stonewolfi juht Andrus Laul tunnistas, et tavateedel ja tänavatel pole sellise autorongiga sõitmine üldse mingi küsimus.
Eile katsetati ülipikka autorongi tühjalt.
Foto: AS Schenker

Eile ja täna testitakse Eesti teedel ülipika autoringi sobivust meie teedele. Kui eile sõideti erinevatel marsruutidel tühjalt, siis täna katsetatakse esmakordselt sõitmist ka 37-tonnise koormaga. Vedukauto omanik Andrus Laul, kes ise testi ajal ka rooli keerab, tunnistas logistikauudistele, et tavateedel ja tänavatel jookseb haagis nii hästi auto jäljes, et mingit vahet tavalise poolhaagisega sisuliselt ei ole. Jutt, et selliste haagiste teedele lubamine eeldab ümberkorraldusi teedevõrgus, tema hinnangul ei päde.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077