Autor: Logistikauudised.ee • 13. aprill 2020

Soome on kuuks ajaks tavareisijatele lukus

Alates 11. aprillist kuni 13. maini ei luba Soome riiki sisse laevadega saabunud tavareisijaid, kaubavedu jätkub kõigil tänastel liinidel ja mõlemas suunas. Samuti käib piletimüük edasi Soomest väljuvatele liinidele.
Tallinna Sadamast tavareisijaid kuni 13. maini enam peale ei võeta. Jätkub ainult kaubavedu.
Foto: LIIS TREIMANN

Soome valitsuse otsustas pikendada viiruse peatamiseks kehtestatud meetmeid kuni 13. maini ning laevafirmadel soovitati selleks ajaperioodiks lõpetada piletimüük tavareisijatele Tallinnast Helsingisse ning Tallink, Viking Line ja Eckerö Line on sel suunal piletimüügi oma kodulehtedel peatanud.

Soome sisenemisõiguse osas midagi võrreldes varasemaga ei muutu – see tähendab, et Soome saavad siseneda endiselt vaid Soomes registreeritud elamisõigusega Eesti kodanikud, samuti saavad seda teha hädavajaliku teenuse osutajad.

Küll aga tasub tähelepanu pöörata sellele, et alates laupäevast on reisivõimalused Eesti-Soome vahel väga piiratud. Võimalus on lennata ning Finnair on kinnitanud, et hakkab lendama Tallinna ja Helsingi vahelt vastavalt nõudlusele, teatas Eesti välisministeerium.

Kõik transiitreisijad, kes soovivad kaugematest riikidest Soome kaudu Eestisse naasta, saavad seda teha ka edaspidi. Laevafirmad on kinnitanud, et autoga ja jalgsi reisijad võetakse Helsingist Tallinna suunal peale.

Neile, kes reisivad Helsingi-Tallinn-Helsingi suunal vältimatu töölkäimise eesmärgil ja kaubaveo teostamiseks, peavad oma õigust reisida piiril tõendama. Neil reisijatel tuleb lisaks passile või ID-kaardile kaasas kanda ka reisi eesmärgi tõendamiseks asjakohast dokumenti, näiteks töölepingut. Lõpliku otsuse riiki lubamise kohta teeb Soome piirivalve.

Loe riiki sisenemise tingimuste kohta Soome piirivalve kodulehelt.

Soome valitsuse otsus pikendada meetmeid 13. maini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077