Autor: Kaubandus.ee • 27. märts 2020

Kaubanduskeskuste sulgemine toob hüppelise pakimahu kasvu

Omniva pakiäri juht Andre Veskimeister kinnitas, et ettevõtte võtab kasutusele jõuluajale sarnased meetmed, et suurenev pakimaht kiiresti ja turvaliselt inimesteni toimetada.

Veskimeistri sõnul nägi Omniva oma Leedu üksuse kogemusest, et kaubanduskeskuste sulgemine kasvatab pakimahud ka jõuluajast suuremaks.

„Võime üsna kindlalt väita, et meile on saabumas teised jõulud. Leedus, kus kaubanduskeskused suleti juba mõni aeg tagasi, kasvasid meie pakimahud 70% suuremaks kui möödunud aastal samal ajal ning 15% suuremaks kui viimaste jõulude ajal,“ ütles Veskimeister. „Eestis on ilma selletagi viimase nädala jooksul pakimaht kasvanud kolmandiku võrra ning siseriiklike pakkide maht on rekordiline.“

Kuna paljud kaupmehed on oma äritegevuse vastutustundlikult e-kanalitesse suunanud, siis tähendab see ebatavaliselt suurt koormust pakivõrgule. „Suure pakimahuga toimetulemiseks rakendame jõuluajale sarnaseid meetmeid – see tähendab, et täidame pakiautomaate mitu korda päevas, palume klientidel pakile esimesel võimalusel järgi tulla ning vajaduse korral suuname paki täis automaadist lähedal olevasse vabasse automaati,“ selgitas Veskimeister.

Veskimeistri sõnul viiakse enamik pakid olenemata suurest koormusest kohale siiski järgmiseks päevaks. „Hetkel jõuab ligikaudu 85% siseriiklikest pakkidest kohale järgmiseks päevaks, ülejäänud ülejärgmiseks. Palume ka oma klientide abi, et kõik tuleksid oma pakiautomaati saabunud pakile kiiresti järgi,“ ütles Veskimeister. „Nii saame ka teiste inimeste olulised pakid kiiresti kohale toimetada.“

Loe lisaks
Pakiveofirmad: tühjendage pakiautomaadid võimalikult kiiresti!

Eriolukorras on Omniva muutmas mitmeid tegevusi selleks, et suurt pakimahtu võimalikult sujuvalt teenindada – kõikide teenusemuudatuste osas tasub jälgida operatiivselt uuenevat infot ettevõtte kodulehel. Paki saatmisel palub Omniva jätkuvalt olla hoolas saadetiste pakendamisel, sest pakiautomaadi puhul ei saa ettevõtte ise veenduda pakendi korrektsus.

E-poes ostlemine ning pakiautomaadi abil kauba kättesaamine on oluliselt ohutum kui ostukeskuse külastus. Omniva pakiautomaadi kasuks räägib fakt, et enamik neist asub õues, kus inimesi on vähem ning nakatumise risk on madalam.

Kullerid puhastavad regulaarselt pakiautomaatide puutetundlikke ekraane, kuid automaati saab kasutada ka nii, et klient ei pea ühiskasutatavate pindadega füüsiliselt üldse kokku puutuma. Omniva pakiautomaadi ekraan on kasutatav ka kinnastega ning kauba tasumisel on võimalik kõikides automaatides kasutada kontaktivaba viipemakset.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077