Autor: Logistikauudised.ee • 4. detsember 2019

Tallinna linn ja lennujaam otsivad taristu osas ühiseid lahendusi

Tallinna linna ja lennujaama juhtide traditsioonilisel kohtumisel arutati edasisi arenguid, sealhulgas lennujaama lähipiirkonna taristu parandamist seoses üha kasvava lennureisijate arvuga.
Tallinna Lennujaama nägemus lennujaama ümbruse tulevikuarengutest.
Foto: Tallinna Lennujaam

Ühiselt tõdeti, et lennujaama ja linna koostöö on olnud viimaste aastate jooksul väga tulemuslik ning linn suhtub lennujaama kui ühe olulise linnavärava tegemistesse ja arengusse igati toetavalt.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et lennujaama näol on tegemist meie riigi kõige suurima õhuväravaga, mis ühendab Eestit ja Tallinna maailmaga. „See on meie külalistele esmaseks visiitkaardiks, mistõttu on ka meie ühine kohustus seista nende turvalise ja mugava siinviibimise eest,“ sõnas Kõlvart.

„Kuna Tallinna lennujaama reisijate arv on viimastel aastatel üha kasvanud, siis kavandab lennujaam oma linnaku rajamist, sealhulgas reisiterminali laiendamist. See toob omakorda kaasa liikluskoormuse kasvu nii Ülemiste ristmikul, lennujaama juures kui ka linna sissesõidul, mistõttu peame kindlasti edasi liikuma Tallinna väikese ringtee projektiga.“

Samas möönis linnapea, et väikese ringtee rajamine võtab aega ning seni tuleb leida teisi lahendusi ja võimalusi lennujaama ligipääsetavuse parandamiseks ja sujuvama linnaliikluse tagamiseks, sealhulgas Väike- ja Kesk-Sõjamäe tänava seisukorra parandamiseks.

AS Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Riivo Tuvike märkis, et lennujaama eesmärgiks on rajada reisijate arvu kasvu toetav reisiterminali laiendus ning reisijate teeninduse jaoks vajalik lennujaama linnak ning hotell.

„Hea meel oli tõdeda, et meie vaated ühtivad ja linn toetab lennujaama arenguplaane. Usume, et üheskoos leiame lahendusi sujuvale reisijateekonnale RailBaltica terminalist lennujaama, aga ka Tallinna väikese ringtee osas,“ sõnas Tuvike.

„Kui aastaid tagasi oli lennujaam linna külje all, siis tänaseks võib öelda, et lennujaam asub linna südames ning nagu ka kesklinnas, on ka siinne liikuvusplaan ja tänavate seisukord muutunud järjest olulisemaks. Kui sel aastal sai linna poolt lahendatud mitmed meile olulised küsimused ühistranspordis ja pudelikael Lennujaama teel, siis saime kinnitust, et linn püüab leida lahendusi Kesk-Sõjamäe tänava korrastamiseks.“

Eesti suurimat õhuväravat, Tallinna lennujaama läbib juba sel aastal üle kolme miljoni reisija. Lennujaama visioon aastaks 2035 näeb ette reisiterminali laiendamist kuni kuue miljoni reisija teenindamiseks ning lennujaama linnaku rajamist.

Vajadus laienemise järele tuleneb reisijate arvu pidevast kasvust, sest olemasolev reisiterminal on ehitatud 2,6 miljoni reisija jaoks, kuid juba möödunud aastal ületati kolme miljoni reisija piir. Viimase viie aastaga on lennureisijate arv kasvanud 50% ehk miljoni inimese võrra.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077