Autor: Tõnu Tramm • 12. november 2019

Galerii: esitleti eestlaste lemmikauto uut põlvkonda

Esmaspäeva, 11. novembri, hilisõhtul esitleti Prahas Eesti viimaste aastate enimostetuima auto, Škoda Octavia neljandat põlvkonda. Uus Octavia peaks müügile jõudma tuleva aasta kevadel.
Foto: Škoda Auto

Uus Škoda Octavia on eelkäijast veelgi pikem ja laiem ning suurema pakiruumiga, mis Combi versioonil ulatub 640 liitrini. Autol on täiesti uus interjöör, kus tänapäevane funktsionaalsus on ühendatud kvaliteetsete materjalide ja nutikate detailidega, kinnitab autotootja pressiteate vahendusel, kus lisatakse, et uuenduslikud infolusti- ja turvalisuse abisüsteemid on toodud selle automargi mõistes täiesti uuele tasemele.

Esmakordselt saab Octavia mudelivalikus olema pistik-hübriid Octavia iV, mis on suuteline sõitma ainult elektri jõul 55 km. Ka osa bensiinimootoreid on varustatud hübriidtehnoloogiaga, erinevalt Jaapani autotootjatest jätkatakse ka diiselmootorite tootmist. Eestlastest autoostjaid peaks eriti rõõmustama valikusse jääv CNG jõuallikas.

Škoda AUTO tegevjuhi Bernhard Maieri sõnul on Octavia nende jaoks tohutu tähtsusega mudel, mistõttu otsustati see täielikult ümber ehitada. Tulemuseks on tema kinnitusel kõigi aegade parim Octavia, mis on vääriline tähistama selle mudeli kuuekümnendat juubelit. Nimelt alustati Octavia nime kandva Škoda mudeli tootmist Tšehhis AZNP tehases juba 1959. aastal ja see kestis kuni aastani 1971.

Octavia taassünd toimus 1996. aastal pärast seda, kui VW Grupp oli Tšehhi autotootja 1991. aastal ära ostnud. Sellest ajast alates on turule toodud neli Octavia põlvkonda, 1960ndatel toodetud Octaviat eraldi mudelipõlvkonnana ei arvestata. Sellele vaatamata on Octavia enam kui 6,5 miljoni toodetud autoga kõigi aegade enimmüüdud Škoda.

Mõistagi ei oska täna keegi veel midagi arvata tema hinnastuse kohta, kuid eeldada võib, et hind saab olema eelkäijaga võrreldes oluliselt kõrgem. Seda nii auto enda olemust, kui maailma autotööstuse üldist trendi arvestades.

Vaata pildigaleriid uuest Škoda Octaviast:

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077