Autor: Logistikauudised.ee • 23. oktoober 2019

Aasta logistikasündmus tuleb põnevam kui eales varem

Logistika 21. Aastakonverents tuleb tänavu täiesti uues formaadis ja veel uuemas asukohas: 19. oktoobril avatud uhiuues Proto avastustehases Noblessneri Valukojas.

Seekordne aastakonverents toimub 28. novembril ning kannab alapealkirja "Arukas ja arutu liikumine". Konverents keskendub valupunktidele, mis kaasnevad igapäevaselt meie endi ja aina kasvavate kaubamahtude sageli ebamõistliku liikumisega.

"Meil räägitakse palju sellest, milliste transpordivahenditega me tulevikus sõidame, kas elektrisõiduk on homne või ülehomne päev, kas CNG ja LNG on lahendus jne, jne. Väga hea, et sellest räägitakse, kuid laiem pilt on see, et mitte midagi ei muutu enne, kui me ei tee ise põhjalikke korrektuure oma senistes liikumisharjumustes," tõdes konverentsi korraldaja, Äripäeva transpordi ja logistika teemaveebi juht Tõnu Tramm.

Trammi sõnul räägitakse täna üht, tehakse aga hoopis teist. "Oleme võtnud justkui eesmärgiks vähendada transpordi ja logistika ökoloogilist jalajälge, samal ajal soosime autostumist ja ebakvaliteetset bussiliiklust. Erinevate kaubanduskettide toidukullerid rallivad teineteisega võidu täpselt samu ringe, kui samas vaimus jätlame, pole meil lootustki oma keskkonnasaastet vähendada. Arutut liikumist on meil liiga palju ja selle mõistlikumaks muutmine on praegusel ajahetkel suisa hädavajalik."

Et üritus ei oleks pelgalt ettekannete kuulamine, vaid et tekiks tõepoolest tulemuslik arutelu, on seekordse programmi ülesehitus täiesti uudne.

"Oleme võtnud luubi alla viis põletavamat teemat, mida igaüht analüüsime ühe tunni vältel. Moderaator Urmas Vaino võimet panna erinevaid inimesi üheskoos erinevate probleemide üle arutlema, teame me kõik, senisest aktiivsemalt saab kaasatud ka publik," selgitas konverentsi programmijuht Hedi Meigas, kelle sõnul jõuab päeva jooksul lavale ligi paarkümmend oma valdkonna tippasjatundjat.

Konverentsi moderaator on Urmas Vaino, kelle oskust panna inimesi teravatel teemadel arutlema teavad kõik telesaatest "Suud puhtaks".
Autor: Urmas Kamdron

Nagu ikka, lõpetab konverentsi lõppeva aasta kolme silmapaistvaima logistikateo tutvustamine ning aasta logistikateo väljakuulutamine. Ka selle konkursi statuudis on tehtud mõningaid muudatusi: varasemalt osalesid vaid need ettevõtted, kes ise oma kandidatuuri konkursile saatsid. See tekitas aga mõneti ebavõrdse olukorra aktiivsemate ja tagasihoidlikemate ettevõtjate vahel.

Nüüd esitavad oma kandidaadid lisaks ka žüriiliikmed ise, et välistada olukord, kus tõeliselt olulised logistikateod võivad konkursist kõrvale jääda. Logistikateo valimine toimub jätkuvalt koostöös Äripäeva ja tarneahelühinguga PROLOG.

Täiesti uus on ka konverentsi toimumise koht. Proto avastustehas Noblessneri Valukojas, mis avati külastajatele alles 19. oktoobril. Eestis ainulaadne meelelahutuskeskus pakub põnevust nii noortele kui vanadele külastajatele. Pilte avamispäevast saab näha SIIN.

Tutvu konverentsi programmi ja esinejatega SIIN! Kiirematele registreerijatele soodsam hind, nagu mitmele osalejale ühest ettevõttest.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077