Autor: Logistikauudised.ee • 18. juuni 2019

Leedu autoturug kasvab endise hooga

Peamine müügiartikkel on Leedus Fiat 500 ja selle erinevad derivaadid.
Autor: Fiat
Euroopa Liidu suurima autoturuga riigid on tänavu näidanud üles peamiselt langust. Ainsaks plusspoolel liikujaks on Saksamaa, Baltimaades on suurima kasvuga endiselt Leedu: viie kuu kokkuvõttes on seal müük tõusnud koguni 48,6%.

Euroopa Liidus müüdi mais 1,4 miljonit uut sõiduautot, mida 0,1% enam kui möödunud aasta maikuus, teatas Eesti automüüjate liit AMTEL.

Viie kuu kokkuvõttes on uute sõiduautode müük Euroopa Liidu riikides võrreldes eelmise aasta sama perioodiga siiski veidi languses – kui 2018. aasta viie kuuga müüdi 6,88 miljonit sõiduautot, siis tänavu on see näitaja 6,737 miljonit ehk 2,1% vähem.

Langust veavad ennekõike viiest suuremast turust kolm – Suurbritannias on müük 3,1% miinuspoolel, Itaalias 3,8% ja Hispaanias 3,1%. Prantsusmaal püsib müük eelmise aasta tasemel ja ainsana on viie kuu kokkuvõttes plusspoolel uute sõiduautode müük Saksamaal 1,7 protsendiga.

Balti riikidest jätkub suur kasv Leedus, kus maikuus müüdi uusi sõiduautosid 35,3% rohkem ja viie kuu kokkuvõttes on see number koguni 48,6%. Lätis kasvab turg veidi tagasihoidlikumas tempos, vastavad näitajad olid 4,5% ja 7,2%.

Jätkuvalt on aga suures languses müük nii Soomes kui ka Rootsis, kus viie kuu näitajad on miinuses vastavalt 14,2% ja 14,6%.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077