Autor: Logistikauudised.ee • 7. juuni 2019

Rail Baltical uus nõukogu ja digitaalne infokeskus

Mai lõpus kinnitas kolme riigi ühisettevõte AS RB Rail uue nõukogu koosseisu, kuhu Eestist kuuluvad jätkuvalt Riia Silave ja Anti Moppel. Lisaks avas ettevõte uue digitaalse infokeskuse.

31. mail kinnitasid RB Rail AS aktsionärid – Rail Baltic Estonia OÜ, SIA Eiropas dzelzceļa līnijas ja Rail Baltica statyba UAB – ühisettevõtte nõukogu liikmed. Koosseisu kuuluvad Rail Baltica Statyba juht Karolis Sankovski, Rail Baltic Estonia OÜ juht Riia Sillave, Latvijas Mobilais Telefons nõukogu aseesimees Anri Leimanis, Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsleri nõunik Anti Moppel, Läti transpordiministeeriumi asekantsler Ligita Austrupe ja ÜRO Espoo konventsiooni rakenduskomitee esimees Romas Švedas.

Ühisettevõtte nõukogust kutsuti tagasi mõlemad Läti esindajad – Edvīns Bērziņš ja Vineta Rudzīte. Vastavalt aktsionäride lepingule tuleb liikmete vahetumise puhul tagasi kutsuda terve nõukogu ning kinnitada uus. Uue nõukogu liikmetena nimetati Läti esindajatena ametisse Anri Leimanis ja Ligita Austrupe.

RB Rail ASi nõukogu koosneb kuuest liikmest, kes valitakse ametisse kolmeks aastaks. Kõik aktsionärid – Eesti, Läti ja Leedu – nimetavad kaks kandidaati, kelle peab heaks kiitma aktsionäride üldkoosolek.

Uus digitaalne keskus

Lisaks teatas RB Rail, et eesmärgiga teavitada laiemat avalikkust Rail Baltica projekti edenemisest, käivitati digitaalne infokeskus. Veebilehekülje vahendusel saavad kõik huvilised tutvuda Rail Balticu kasutegurite, marsruudi ja teiste aspektidega.

Digitaalne infokeskus on jagatud erinevateks osadeks, pakkudes veebilehekülje külastajatele kiiret võimalust tutvuda põhjalikumalt Rail Baltica projektiga. Muuhulgas on esitatud lühikesed kokkuvõtted, mis kirjeldavad Rail Balticuga kaasnevaid hüvesid nii ehitamise kui toimimise faasis.

Interaktiivne kaart illustreerib Rail Balticu marsruuti ja raudteelõike igas Balti riigis. Nimelt antakse digitaalses infokeskuses iga lõigu kohta ülevaade selle jooksvast arenguetapist, eeldatavast valmimise ajast, olulisematest rajatistest ning tehnilistest detailidest. Kirjeldatud on nii Rail Baltica ühisettevõtte kui ka riiklike projekti elluviivate asutuste – Rail Baltic Estonia, Eiropas Dzelzceļa līnijas, Lietuvos Geleženkeliai ja Rail Baltica Statyba tegevused. Lisaks on iga lõigu puhul välja toodud kontakt, kelle poole küsimuste korral pöörduda.

Eestis paiknevate lõikude puhul on veebisaidil kirjeldatud viis objekti: Ülemiste reisiterminal, Muuga multimodaalne kaubaterminal, Pärnu reisiterminal, Ülemiste veeremidepoo ja kavandatav kuivsadam Tallinna piirkonnas. Samuti annab interaktiivne kaart ülevaate detailse projekteerimise edasiminekutest Eestis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077