Autor: Logistikauudised.ee • 23. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirital avati Eesti esimene elektriliste mikromobiilide pood

Eesti päritolu ettevõte Fortunati Group EU avas Pirital Purje 8 Eesti esimese elektriliste minisõidukite esinduskaupluse, mille nimeks on Voltride.
Uue mikromobiilide poe müügisaal.
Foto: A.-C.

Siiani on Fortunati Group EU müünud elektrilisi tasakaalusõidukeid, tõukerattaid ja teisi mikromobiile gpad.ee veebipoe vahendusel. Kuna iseliikurite hinnad pole tavaliste tõukerataste omadega võrreldavad, soovivad inimesed enne investeeringu tegemist neid oma silmaga näha, käega katsuda ning miks mitte ka väikene „proovisõit“ teha.

Selliste seadmete tulevikus ettevõtjad aga ei kahtle: „Igapäevased liikumisviisid linnaruumis on muutumas. Umbes pooled linnasõitude distantsid on kuni viis kilomeetrit ja autos istub tihti vaid üks inimene. Linnad tarbivad üle 2/3 maailma energiatoodangust ning annavad 70% CO2 emissioonist,“ tunnistas Fortunati Group EU OÜ müügi- ja turundusjuht Markus Dvinjaninov.

Tema sõnul mõistab järjest enam inimesi, et tööle, koju, kooli ja mujale jõuab efektiivsemalt personaalse elektriliikuriga – nagu elektrirattad, -tõukerattad, -rulad, ja -üherattalised. „Voltride annab kasvavale mikromobiilsusele hoogu – innustades ja aidates inimestel leida endale sobivaim alternatiiv auto asemel.“

Dvinjaninovi sõnul on USA näitel mikromobiilsuse kasutajad täna 75% mehed ja 25% naised. Üheks põhjuseks on puudulik kergliiklusteede taristu, mis naiste jaoks võib olla hirmutav. Uuringud väidavad, et mida rohkem on linnas mikromobiilsust kasutavaid naisi, seda turvalisem on linna liiklus tervikuna.

Rootsis samalaadsete väikeste elektrisõidukite müügiga tegeleva Voltride AB-ga uuel kauplusel mingit seost ei ole. „Kui, siis ainult teema on meil sama,“ ütles Dvinjaninov.

Mikromobiilsuse eelised

-vähendab ummikuid ning annab ajalise võidu

-vähendab transpordikulusid sisepõlemismootoriga autoga võrreldes kuni sajakordselt

-lahendab parkimisprobleeme

-vähendab CO2 jälge keskkonnale

-suurendab jalutamisega võrreldes liikumiskiirust kuni viis korda

-vähendab vajadust taristuinvesteeringute järele

-annab linnaruumi tagasi inimestele

-parandab sisetransporti ettevõtete territooriumil ja siseruumides

-annab paremaid võimalusi korrakaitsjatele

Voltride'i esindatavad kaubamärgid

-GPad - erineva kaalu ja võimsusega ning soodsa hinnaga elektritõukerattad, elektrirulad ja tasakaaluliikurid

-E-Twow - maailma efektiivseimad elektritõukerattad

-Inokim - disainiauhindu võitnud elektritõukerattad alates kergest “viimase miili” tõuksist kuni võimsa kuni 100km sõitva tõuksini.

-Minimotors - maailma ühed võimsamad ja kiiremad 2-mootorilised elektritõuksid Dualtron ja Speedway.

-Kingsong - elektrilised üherattalised nii algajale kui edasijõudnud kasutajale, mis läbivad ühe laadimisega kuni 150km.

-Solarstorm - võimsad IPX7 veekindlad ratta- ja pealambid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077