Autor: Logistikauudised.ee • 17. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela avas Pääskülas oma neljanda CNG tankla

17. aprillil avas Alexela ametlikult Tallinnas Pääskülas asuva CNG tankla. Uue gaasitankla näol on tegemist juba neljanda surugaasitanklaga Alexela ketis, kus müüakse 100% eestimaist biometaani.
Foto: Karin Luhaäär

Pääsküla surugaasitankla avamisel märkis Alexela juhatuse liige Alan Vaht, et kui viimase ajani on Eestis CNG gaasikütuse eelistamisel olnud piiranguks tankimisvõimaluste vähesus, siis Nõmme piirkonda CNG gaasitankla lisandumine näitab, et gaasitanklate taristu laieneb jõudsalt.

Alexela põhimõte on pakkuda kliendile tanklas laia valikut kütuseid, olgu selleks bensiin, diislikütus, autogaasid CNG, LPG, LNG või elekter. Kusjuures CNG puhul müüb Alexela oma tanklates ainult 100% Eestis toodetud biometaani ehk rohekütust, vähendades nii oluliselt Eesti sõidukipargi keskkonnamõju ning aidates kaasa töökohtade loomisele maapiirkonnas.

„Gaasikütus on mõistlik valik ja seda mitte ainult rohelise maailmavaate kontekstis,“ kinnitab Alan Vaht. „Alexela enda autopark on läinud üle gaasisõidukitele, sest see on keskkonnahoiu kõrval ka majanduslikult mõistlik. Täna on gaas bensiinile ja diislikütusele parim alternatiiv õhusaaste vähendamiseks ning seejuures ka soodne,” märkis Vaht.

Pääsküla gaasitankla ehitust toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus läbi Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi, kelle toel on Eestisse viimaste aastate jooksul rajatud mitmeid surugaasi tanklaid. Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel kaeti Alexela Pääsküla CNG tankla projekti maksumusest 35 %. Järgmised surugaasitanklad on Alexelal plaanis avada veel 2019. aasta jooksul Tallinnasse Peterburi teele, Tartusse ning kuus tanklat on projekteerimisel.

2017. aasta augustist alates müüb Alexela surugaasi Võrus ning 2018. aastal lisandus gaasi tankimisvõimalus Harjumaal Jüris ning Tallinnas Sikupilli tanklas.

Alexela on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, mis koondab viimase paarikümne aasta jooksul ühtse omanikeringiga seotud ettevõtted ühisesse struktuuri. Ettevõte annab tööd enam kui 1000-le inimesele ning tegutseb kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja põlevkivikeemia.

Eesti turul unikaalse kombinatsioonina kuuluvad ettevõtte tooteportfelli muuhulgas elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning läbi 104 üle Eesti asuva tankla autokütused. Alexelal on ka 35 mugavuspoodi. Alexela arendab lisaks kahte LNG terminali - Paldiskis ja Soomes Haminas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077