Autor: Logistikauudised.ee • 15. aprill 2019

Logistikapataljon tähistas sajandat sünniaastapäeva

Ämaris paiknev kaitseväe toetuse väejuhatuse logistikapataljon tähistas eelmisel nädalal oma sajandat sünniaastapäeva, kui väeosa võttis avatud uste päeval vastu üle 400 külalise.
Logistikapataljoni avatud uste päev reedel, 12. aprillil.
Autor: Ardi Hallismaa

Ametlikult 9. aprillile langevat üksuse sünnipäeva tähistati pataljonis terve nädala kestel, alustades esmaspäeval pataljoni reservväelase nooremseersant Georg Abozenko poolt ajateenijatele korraldatud malesimultaaniga ning lõpetades täna toimunud piduliku rivistuse, avatud uste päeva ning pataljoniülema vastuvõtuga tegev- ja reservväelastele.

Logistikapataljoni ülem kolonelleitnant Argo Reidla õnnitles rivistusel pataljoni isikkoosseisu ja reservväelasi, tänas külalisi ja tsiviilpartnereid toetuse eest ning andis parimatele sõduritele üle ergutused. „Tuld sülgav terasdraakon meie embleemil sümboliseerib jõudu ja kiirust, mis on meie pataljoni olemuses. Oleme alati valmis toetama kaitseväge tervikuna Eesti riigi ja rahva kaitsel,“ ütles kolonelleitnant Reidla.

Toetuse väejuhatuse ülem kolonel Toomas Susi tunnustas oma pöördumises pataljoni teenistujaid ja ülemat ning tänas kõiki reservväelasi, kes läbi õppekogunemistel osalemise või muul moel logistikapataljoni selle ülesannetes ja arengus toetanud on. „Teie, ühiselt koos kõigi teiste reservväelastega üle Eesti, annate meie kaitseväele tõelise jõu. Jõu, mida on vaja, et hoida seda väärtuslikku järjepidevust ja usaldusväärsust meie tegevuses. Jõu, millega iga päev vaenlast heidutada ja vajadusel vaenlase vastu võidelda. Teist sõltub määratult palju,“ ütles kolonel Susi vastuvõtule kogunenud tegev- ja reservväelastele.

Külalistel oli täna võimalik tutvuda logistikapataljoni sõdurite varustuse, relvastuse, tehnika ja masinatega ning proovida osavust õhkrelvadega märki lastes. Omapärast võrdlusmomenti pakkus 100 aasta vanune soomusauto „Estonia“, mis osales Vabadussõjas soomusautode kolonni koosseisus, kõrvutatuna tänapäevase soomukiga, mis on kaitseväes kasutuses. Lisaks hindasid pataljoni ajateenijad laste poolt pataljoni joonistusvõistlusele saadetud töid. Sünnipäevapeole kohaselt pakuti külalistele sõdurisuppi ja kringlit.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine, kaitseväe logistilise erialaväljaõppe tagamine ning logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksuste ettevalmistamine. Logistikapataljon asub Ämari lennubaasi territooriumil. Logistikapataljon loeb end auto-tanki rügemendi järeltulijaks. Auto-tanki rügement, mis koondas endas tollase Eesti sõjaväe soomusautod ja kergetankid, loodi 9. aprillil 1919 soomusautode kolonnina, selle nime all osaleti ka Vabadussõjas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077