Autor: Logistikauudised.ee • 25. jaanuar 2019

Soome Posti grupp laiendas Eestis haaret

Seni oli Posti grupi peamine kaubamärk Eestis Itella.
Autor: Itella Estonia
Soome juhtiv posti- ja logistikavaldkonna ettevõte Posti grupp sõlmis 25. jaanuaril ostutehingu, millega omandatakse siselogistika ettevõtted Transval grupp ja Humanlink Baltic. Siiani oli Posti Eestis esindatud peamiselt läbi Itella kaubamärgi.

”Tänu uuele omanikule saame Eestis ja Lätis pakkuda siselogistika teenuseid lisaks kaubandusele ka teistele valdkondadele alates tervishoiust kuni tööstusettevõtete ja e-kaubanduseni. Plaanime alustada täiendavate logistikateenuste osutamist,“ ütles ütles Humanlinki Balti äride juht Toomas Sabsay.

Transval grupi aktsiakapitali ostmisega kujuneb Posti grupist üks olulisemaid logistika allhankelahenduste pakkujaid Soomes. Transvali käive oli 2017. aastal umbes 148 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 3500 logistikaspetsialisti. Tehingu alusel jätkab Transval tegevust iseseisva ettevõttena, moodustades osa Posti grupi kontsernist.

Kaupluste siselogistika teenuseid osutav Humanlink Baltic annab Soomes tööd üle 400-le ja Baltimaades ligikaudu 300 töötajale. Humanlink jätkab tegevust iseseisva ettevõttena. Tehing ei mõjuta personali ega klientidele teenuste osutamist.

Posti grupp on Soome suurim posti- ja logistikavaldkonna teenuseid osutav ettevõte. 2017. aastal oli Posti käive üle 1,64 miljardi euro ja ettevõttes töötas ligikaudu 20 000 töötajat. Baltimaades tegutseb Posti grupp nimega Itella. Posti grupp tegutseb 11 riigis.

Ostutehingust anti esimest korda teada 2018. aasta septembris. Tarbijakaitse- ja konkurentsiamet kiitis ettevõtte ostmise heaks 17. jaanuaril 2019.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077