Autor: Logistikauudised.ee • 22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee läks Operaili vastu kohtusse

Raul Toomsalu peab miljonitesse ulatuvat nõuet arusaamatuks.
Eesti Raudtee esitas ASi Operail vastu hagiavalduse, milles nõuab 6,4 miljoni euro tasumist. AS Operail peab sellist lisaraha nõuet põhjendamatuks.

„Pea kümme aastat oleme Eesti Raudtee infrastruktuuril vedanud kehtivate kokkulepete alusel. Arved on tasutud alati ettemaksuga. Meile täna esitatud nõue on arusaamatu ning peame seda täiesti põhjendamatuks,“ sõnas ASi Operail juhatuse esimees Raul Toomsalu ning lisas, et vaidlus puudutab kuus aastat tagasi sõlmitud raudtee infrastruktuuri kasutamise lepingut. 

„Arvestades asjaolu, et hagiavaldus on võetud kohtus menetlusse, ei saa me lisakommentaare jagada,“ ütles Toomsalu.

Eesti Raudtee juht Erik Laidvee teatas, et ettevõtte raamatupidamisandmete auditeerimisel selgus, et AS Operail, tollase nimega AS EVR Cargo, pole viimastel aastatel maksnud Eesti Raudteele kasutustasu kogu kasutatud teenuse eest.

«Tasumata on jäänud vedurite tühisõitude kasutustasu püsikulu osa, mis on ette nähtud seadusega ja tehnilise järelevalveameti (TJA) poolt kinnitatud. Teised vedajad on kasutustasu maksnud täies ulatuses. Hagi sisseandmisele eelnes mitu kuud kestnud läbirääkimised, mis jäid kahjuks tulemuseta,» ütles Laidvee. 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077