25. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair andis Ukrainale teise võimaluse

Lepingu allkirjastamise juures oli ka Ukraina president Petro Porošenko. Vasakul Michael O’Leary, paremal Pavlo Ryabikin.
Foto: Scanpix/Reuters
Umbes aasta tagasi teatas Ryanair, et avab lennuliinid Ukrainas. Lepingu allkirjastamiseni jõuti alles nüüd, sest vahepeal läksid läbirääkimised väga viltu.

Meenutame, mis juhtus aasta tagasi. Värske taristuminister Volodõmõr Omeljan oli rääkinud välja diili Ryanairi ja Kiievi Borõspili lennujaama vahel. Kõik oli hästi, kuni Borõspili lennujaama juht võttis lepingu viimasel minutil laualt. Borõspili lennujaama ootamatu vastuseis oli kummaline. Lennujaama juht Pavlo Ryabikin väitis, et Ryanair nõudis endale liiga palju soodustusi ja see toob lennujaamale rahalist kahju, mitte kasu. Samas on Ryanairi ärimudel teistes riikides tõestanud vastupidist. Palju arusaadavam oli see, kui tuliselt võitles odavlennufirma tuleku vastu kohalikku lennuturgu valitseva oligarhi Ihor Kolomoyskyi ettevõte Ukraine International Airlines (UIA), mille kodulennujaam on just Borõspili oma.Firma omanik Kolomoyskyi kontrollib pea tervet riigi lennundusvaldkonda, seega kui avada turg odavlennupakkujatele, kaoks raha tema taskust. UIA esitas Ryanairi tuleku vastu hagisid, meedias käis suur laimukampaania Ryanairi vastu.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077