Autor: Logistikauudised.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastalõpu pakikasv on alanud: Omniva värbab lisatööjõudu

Autor: Meeli Küttim
Suurenev saadetiste tellimine ja pakimahtude kasv, mis tavapäraselt algab oktoobri keskel, on tänavu nihkunud oluliselt varasemaks. Omniva vahendatavad pakimahud on võrreldes tavapärasega oluliselt kasvanud juba praegu.

„Tänavuste varajaste tellimuste taga on mitmeid tegureid, alustades e-kaubanduse üldisest kasvust Eestis ja Baltikumis ning lõpetades vihmase ja jaheda suvega, mis pani inimesed e-kaubanduses ostlema juba suvel, mil tavapäraselt arvutist eemal ollakse,“ ütles Omniva ärioperatsioonide juht Martin Luts pressiteate vahendusel. „Loomulikult on pakkide arvu kasv väga tervitatav ning Omniva toob ka jõuluperioodiks plaanitud ettevalmistused kiiresti varasemaks.“

Tallinnasse on Omniva koheselt värbamas juurde kullereid ning sorteerijaid. Samuti teeb Omniva koostööd GoWorkaBiti ja teiste tööjõuvahendusagentuuridega, leidmaks kiiresti abikäsi varakult saabunud suurtemate pakimahtude käsitlemiseks.

Omniva on järjepidevalt suurendanud populaarsemaid pakiautomaate ja laiendanud kogu võrgustikku ning sügisesse oli plaanitud ka tänavune võrgustiku laienemine. Kuna aga e-kaubanduse hoogustumine kasvatas pakimahtu juba septembri alguses, on pakiautomaadid juba praegu ületäituvusega.

„Palume kõiki kliente, et nad oma pakid võimalusel kiiresti välja võtaksid, nii et ka teiste pakid automaatidesse mahuksid,“ ütles Luts. „Laiendame pakiautomaate võimalikult kiiresti ja võimalikult palju, kuid hetkel oleme veel ootamas tarnete järel.“

Tavaliselt hakkavad pakimahud kasvutrendi näitama oktoobri keskel ning jätkavad seejärel kasvamist kuni jõuludeni. Mahtude tipphetk saabub tavapäraselt kahel jõulueelsel nädalal, mil Omniva vahendab mitmeidkümneid tuhandeid pakke ja umbes sada tuhat kirja päevas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077