Autor: Kauro Tafitšuk • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DSV Transport ületas kasvuplaani

DSV logistikakeskus Laagris.
Foto: Raul Mee
Eesti suurim ekspediitorfirma DSV Transport kasvas aasta esimeses kvartalis rohkem, kui planeeriti.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et veoste ekspedeerimisega (jaotamisega) tegeleva DSV Transport ASi müügitulu suurenes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 10 protsenti, 80,49 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 5,11 miljoni võrra, 8,36 miljoni euroni (+157 protsenti).

Ettevõtte juhatuse esimees Jaan Lepp ütles, et selle aasta esimene kvartal algas vastuoluliselt, sest veomahud Skandinaavia suundadel suurenesid oluliselt, samas Kesk- ja Lääne-Euroopa suundadel märkimisväärset kasvu ei olnud.

Kokku kasvas DSV esimese kvartali käive võrreldes eelmise aastaga 10,3 protsenti, mis on rohkem, kui plaaniti. "Nii et meie veomahtude kasv kinnitab statistikaameti avaldatud Eesti majanduse tublit I kvartali SKP kasvu, mis oli 4,4 protsenti," sõnas Lepp.

Ettevõtte juht märkis ka, et selle aasta esimest kolme kuud iseloomustab veel vedajate ja ekspedeerijate kasumimarginaalide langus Kesk- ja Lääne-Euroopa veosuundadel. "Erinevate riikide alustatud kampaaniad töö- ja puhkeaja seaduste karmistamisel ja katsed reguleerida autojuhtidele makstavat töötasu on viinud olukorrani, kus seal sõitvate autode arv on vähenenud ja koos sellega ka kasumlikkus langenud," kirjeldas Lepp olukorda. 

DSVs on töötajaid mõnevõrra rohkem kui möödunud aastal ja keskmine töötasu jäänud enam-vähem eelmise aasta tasemele.

Ettevõte kuulub rahvusvahelisse Taani kontserni DSV A/S, mis on noteeritud Kopenhaageni börsil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077