Autor: Heija-Liis Ristikivi • 2. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DFDS-i parvlaev Liverpool Seaways läbis põhjaliku värskenduskuuri - vaata FOTOSID!

Liverpool Seaways dokis
Autor: DFDS
Laevaettevõtte DFDSi teatel läbis Rootsi-Eesti sõidusuunda teenindav parvlaev Liverpool Seaways põhjaliku uuenduskuuri. Laeva esimene hooldusjärgne reis toimus sel nädalal uue sõidugraafiku alusel.

DFDS-i reisijateveo koordinaatori Merje Vari sõnul oli hoolimata korralistest hooldustöödest tegemist seekord märkimisväärses mahus uuenduskuuriga, kuhu oli kaasatud ligi sada töötajat. “Tegemist oli kindlasti ühe viimase aja suurima hooldusprojektiga, mida oma parvlaevadel läbi oleme viinud. Ainuüksi parvlaeva ülevärvimisele kulus 900 liitrit sinist värvi,” tõi Vari näite projekti mahust.

186-meetrise parvlaeva ülevärvimise keerukus tuleneb ka ilmastikuoludest. “Värvimistööde jaoks pidime laeva eelnevalt ka pesema ja puhastama Sõltuvalt ilmast võib selline ettevõtmine kesta 7-10 päeva,” selgitas Vari.

“Lisaks laeva ülevärvimisele uuendati ka parvlaeva stabilisaatoreid ja vöörikupõtkureid ehk laeva vööris asuvaid sõukruvisid, et parandada laeva manööverdamisevõimet. Samuti vahetati välja sadamaga külgnevate propellerite labad ning uuendati mitmeid torusid ja ventiile,” kirjeldas Vari 14. jaanuaril alanud korralisi hooldustöid.

Laeva esimene reis pärast dokis olekut liinil Paldiski-Kapellskär toimus selle nädala keskel. Kuni selle ajani teenindas Rootsi liini asenduslaev M/L Patria Seaways, mis on ka varem DFDS-i liinidel sõitnud ning suundub nüüd Klaipeda-Karlshamn liinile.

Seoses kauba- ja reisijateveo mahu suurenemisega Eesti ja Rootsi vahel lisas laevaettevõte DFDS Paldiski-Kapellskär liinile ka uusi väljumisi. Uus lisaväljumine toimub Paldiski sadamast laupäeviti kell 8.30 ning Kapellskärist reedeti kell 22.00. Olemasolevad väljumised ja saabumised tõstetakse aga varasemaks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077