• 22.10.15, 17:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kütuseturul finantstulemused halvenevad

Eesti kütuste hulgimüüja ORLEN Eesti OÜ emafirma ORLEN Lietuva kolmanda kvartali finantstulemused jäid oluliselt alla teisele kvartalile.
Kütuseturul finantstulemused halvenevad
  • Foto: Reuters/Scanpix
ORLEN Lietuva üheksa kuu puhaskasum ulatus 195 miljoni dollarini. Kolmanda kvartali tulemused jäid siiski oluliselt alla ettevõtte teise kvartali tulemustele. Põhjuseks oli väiksem müügimaht, mis tulenes rafineerimistehase remonditöödest ning osalisest sulgemisest, samuti laoseisu taseme muutusest, kaasa arvatud langevatest naftahindadest tulenevast neto realiseerimisväärtuse ümberhindamisest.
2015. aasta kolmandas kvartalis moodustas EBITDA 29 miljonit dollarit. ORLEN Lietuva tootmisvõimsuse rakendamine kasvas aastaarvestuses 8 protsendipunkti ning müügimaht tõusis 2 protsenti. „ORLEN Lietuva jätkab heade majandustulemustega. Siiski pöörame erilist tähelepanu makromajanduslikele ja turuolukorra muutustele. Peame jälgima kõiki arenguid, eriti kui näeme, et rafineerimistegevuse marginaalid on madalamad kui teises kvartalis,“ ütles ORLEN Lietuva juhatuse esimees Ireneusz Fafara.
ORLEN Lietuva on Leedu suurim ettevõte, eksportöör ja maksumaksja. Alates 2006. aastast on PKN ORLEN paigutanud Mažeikiai rafineerimistehase omandamisse ja järgnenud investeeringutesse ligi neli miljardit dollarit. PKN ORLEN ei ole võtnud ORLEN Lietuva kasumit dividendidena välja, vaid on reinvesteerinud kõik saadaolevad finantsvahendid ettevõtte arengusse.
ORLEN Lietuva probleemiks on pidevalt suured logistikakulud. Seega on PKN ORLEN ainuaktsionärina rakendanud kõiki meetmeid, et kohaneda turutingimustega: maksimeerida toodangut alati, kui turg on soodne. Ja teisalt võtnud kasutusele lahenduse, mis aitab ebasoodsamates turutingimustes mõju vähendada.
PKN ORLEN on Kesk- ja Ida-Euroopa suurim ettevõte ja ainus Poola firma, mais kuulub mainekasse Fortune 500 nimekirja.

Seotud lood

Uudised
  • 05.04.16, 16:49
Statoil kinnitab: aktsiisitõus kukutas diiselkütuse müügi Eestis
Statoili andmetel on pärast kütuseaktsiisi tõusu tangitud Eestis sadu tuhandeid liitreid vähem diiselkütust. Ettevõtte mootorikütuste müügidirektori Meelis Miguri sõnul on selle põhjal reaalne, et transpordiettevõtete kütuse tarbimine väheneb Eestis kuni 40%.
Uudised
  • 25.01.16, 13:28
Statoil: järgmisest nädalast liigub transpordis tankimine Eestist Lätti
Statoil Fuel & Retail annab soovituse enne järgmise nädala kütusaktsiisi tõusu sõidukiomanikel kütusepaagid täis tankida ja hoiatab, et Lätiga tekkiv kütusehinna erinevus viib nii transpordifirmade kui piirialade elanike tankimised Lätti.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele