Autor: Tanel Raig • 6. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELEAst sai logistikauudiste toetaja

Alates aprillist on logistikauudised.ee toetajate hulgas ka Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA).

Eesti ekspedeerijaid ja logistikateenuste pakkujaid ühendava mittetulundusühingu Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsiooni kuulub üle 50 ettevõtte. Esindatud on pea kõik valdkonnas tegutsevad suuremad ettevõtted. Ühingu eesmärk on esindada ja kaitsta liikmete ühiseid tööalaseid huve, vältida ebaausat konkurentsi ja aidata kaasa oma valdkonna õigusaktide väljatöötamisele ning sellealase info levikule, tutvustas ELEA peasekretär Katre Kasepõld assotsiatsiooni eesmärke.

Tema sõnul aitab ELEA kaasa keskkonna loomisele, kus efektiivsema logistika abil on Eesti ettevõtetel võimalik suurendada oma konkurentsivõimet ja luua konkurentsieelised Eestit läbivale logistikaahelale alternatiivsete transpordikoridoride suhtes (Läti, Leedu Rootsi, Soome, Venemaa).

Selleks korraldab ELEA konverentse ja teabepäevi, koostab ettekandeid, teeb koostööd Eesti ning teiste riikide organisatsioonide ja ametiisikutega.

Ühingu 20. tegevusaasta tähistamiseks korraldas ELEA eelmise aasta 15. detsembril Tallinna Teletornis konverentsi teemal „Eesti transpordisektori arengusuunad aastani 2030“. Eesti transpordisektori tuleviku stsenaariumide üle diskuteerisid Siim Kallas (endine Euroopa Liidu transpordivolinik), Tiit Vähi (Sillamäe Sadam AS), Raivo Vare (Eesti Raudtee AS), Rein Loik (Tallinna Lennujaam AS), Erik Laidvee (Transiidikeskuse AS) ja konverentsil osalejad. Konverentsil käsitletava teema aluseks oli Tallinna Ülikooli Tuleviku-uuringute Instituudi koostatud arengustsenaariumid, mis mängiti diskussioonipaneelis  läbi sektori juhtivate spetsialistidega. Koostatud stsenaariumite ja konverentsi diskussiooni tulemuste põhjal on valminud brožüür üldjäreldustega, mida saab kasutada arengu planeerimiseks nii ettevõtete kui ka riigi tasandil. Kastepõld nimetabki käesoleva aasta peamise eesmärgina koostatud brošüüri levitamist valdkonnas tegutsevate ettevõtete ja  koostööpartnerite hulgas. Samuti on alustatud „Ekspedeerija käsiraamatu“ kaasajastamist ning aasta lõpuks on plaanis välja anda täiustatud ja uuendatud e-raamat. 

ELEA üheks oluliseks eesmärgiks on ka parandada logistika valdkonna kutse- ja täiendõppe süsteemi, aidata kaasa logistikaga seotud haridus-ja koolitusturu korrastamisele ning tagada kvalifitseeritud tööjõu ettevalmistamine. Ühing osaleb erinevates kutseharidusega seotud töörühmades ja nõukogudes ning kureerib juba mitmendat hooaega toimuvat rahvusvahelisi standardeid järgiva FIATA täiendkoolituskursuste korraldamist.

www.elea.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077