• 13.11.14, 10:34
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tallinki kasum ja käive languses

AS Tallink Grupp teatas täna, et vedas kolmandas kvartalis vähem reisijaid ja languses olid ka käive ning kasum.
Tallinki kolmanda kvartali müügitulu oli 262,7 miljonit eurot, mis on 5,7% vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Puhaskasum vähenes sama ajaga 17,9 protsenti, 44 miljonilt eurolt 36,2 miljoni euroni.
Laevafirma vedas kolmandas kvartalis kokku ligi 2,6 miljonit reisijat, mida on 5,8% vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Veetud kaubaühikute arv kasvas 1% võrra ning veetud sõiduautode arv kahanes 3,7%.
„Jätkuvalt avaldavad kontserni tegevusele mõju geopoliitilised sündmused Euroopas. Reisijate arv Vene turult on kolmandas kvartalis kahanenud 25% võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga,” kirjutas Tallink enda aruandes.
Seoses tulevast aastast kehtima hakkava väävlidirektiiviga on Tallink töötanud sujuvama ülemineku nimel. Üks eesmärkidest on opereerimise efektiivsuse parandamine läbi kütusekulude vähendamise.
Lähtuvalt sellest toimusid kolmandas kvartalis järgnevad muudatused: reisilaev Silja Europa prahiti, Tallinna-Stockholmi liinil sõitnud Baltic Queen asendas Tallinna-Helsingi liinil sõitnud laeva Silja Europa ja Riia-Stockholmi liinil sõitnud Romantika asendas siiamaani Tallinna-Stockholmi liinil sõitnud laeva Baltic Queen.
Riia-Stockholmi liinil jätkab liiklemist Isabelle. Suurem osa Tallinki tulemuse langusest on ühekordne mõju laevade ümberpaigutustest, Silja Euroopa prahtimisest ning Silja Symphony ümberehitusest.
Kolmanda kvartali brutokasum oli 69,6 miljonit eurot ning EBITDA 64,0 miljonit eurot vastavalt 10,2 miljonit eurot ja 8,6 miljonit eurot vähem kui eelmise majandusaasta samal perioodil.

Seotud lood

Uudised
  • 04.09.14, 14:18
Tallinki reisijatearv jätkuvalt languses
Tallink Grupp vedas augustis 876 013 reisijat, mida on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 6% vähem.
Uudised
  • 04.06.14, 13:04
Mais kahanesid Tallinki veomahud
Tallinki maikuine reisijatevedu kahanes aastaga 4,6%, 756 101 reisijani, teatas ettevõte börsile.
Uudised
  • 06.05.14, 15:52
Tallinki kolmel liinil kasvas reisijate vedu vähemalt 10%
Aprillis kasvas aastaga Tallinki kolmel liinil reisijate vedu vähemalt 10%, teatas ettevõte börsile.
Uudised
  • 14.11.14, 17:22
LHV mures Tallinki kütusekulude pärast
LHV Pank teatas oma värskes analüüsis Tallinki kohta, et laevafirma kolmanda kvartali tulemused olid kooskõlas nende hinnangutega, kuid muret teeb kütusekulu.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele