• 23.09.14, 14:39
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Neste: bensiini hind langeb

Tooraine ja lõpptoote hind ei liigu alati sünkroonselt, kuid langev toornafta hind näitab trendi ja koos teiste teguritega on see avaldamas ka bensiini hinnale mõju, ütles Neste Eesti AS jaemüügijuht Kristi Pari.
„Bensiini jaehind tanklas sõltub nii sisseostuhinnast kui ka euro kursist dollari suhtes, samuti kohalikust konkurentsist. Kui vaadata bensiini sisseostuhinda paaril viimasel kuul, siis hind langes juulis, oli stabiilsem augustis ning hakkas uuesti langema septembris,” ütles Pari, kelle sõnul on sarnaselt liikunud ka bensiini jaehinnad.
Maailmaturul on naftahinnad languses. Põhjamere Brent toornafta barreli hind on langenud 26 kuu madalaima tasemeni ning püsib juba kolmandat nädalat alla 100 dollari.
„Juulis langes bensiini hind kolmel korral kokku -5,5 s/l (07.07, 17.07, 29.07). Augusti algul langes hind veel -2 s/l (06.08) ja tõusis kuu lõpus 1,5 s/l (27.08) ning septembris langes uuesti -1 s/l (16.09). Samas mängib kütusehinna puhul olulist rolli ka euro kurss, mis on kõigil kuudel nõrgenenud,” ütles Pari.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele