Autor: Indrek Kald • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse kaheksa kuu konteinerikäive kasvas 9%

Käesoleva aasta kaheksa kuuga käitles Transiidikeskuse terminal kaupu 9% enam kui möödunud aastal samal ajal.

Kokku käideldi jaanuarist augustini 167 337 TEUd kaupu (TEU on tingühik, mis võrdub 20jalase merekonteineriga). Transiidikeskuse terminalide kaheksa kuu kaubakäive kokku oli 1 756 488 tonni.

Augustis käitles konteineriterminal 18 754 TEUd, mis on 2% enam kui mullu augustis. Kui konteineriterminal jätkab kasvu kümne protsendi tempos, siis üldkaubaterminali mahud kasvasid augustis lausa viiendiku võrra.

"Jätkame sel aastal kasvu planeeritud tempos. Kuna üks 2000 TEU suurune laevapartii osutus üleminevaks septembri arvestusse, siis võib öelda, et liigume jätkuvalt 10% kasvutrendiga," ütles Transiidikeskuse juht Erik Laidvee.

Augustikuu konteinerite mahtu mõjutas tema sõnul Mitsubishi Kaluuga tehase kollektiivpuhkus Venemaal. "Samas on meeldiv tõdeda, et üldkaubaterminali möödunud kuu kaubakogused olid lausa 21% suuremad kui möödunud aastal," kommenteeris Laidvee.

Sügisel algab Transiidikeskusel järgmine ehitusfaas konteinerterminali laienduse arendamisel kevadel omandatatud hoonestusõigusega naaberkinnistul.

Anatoli Kanajevi suuromanduses Transiidikeskuse AS on konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077