Autor: Rivo Sarapik • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik piirab aktsiisivaba alkoholi ja tubaka sissevedu

Valitsus kiitis täna heaks eelnõu, mille kohaselt saab EList väljastpool tuua Eestisse aktsiisivabalt alkoholi üks ja tubakatooteid kaks korda kuus.

Alkoholi, tubakat ja kütust saab üle ELi piiri tuua aktsiisivabalt, kui kauba toomist saab pidada juhuslikuks, teatab Rahandusministeerium. Alkoholi ja kütust saab aktsiisivabalt üle piiri tuua kord kuus, tubakatooteid kaks korda kuus. Tubakatoodetele kohaldatakse aktsiisivabastust kaks korda kuus, sest Eesti rakendab vähendatud aktsiisivaba piirnormi – liikmesriik võib valida, kas vabastab aktsiisist 40 või 200 sigaretti.

Maksuhaldur võib kohaldada täiendavalt aktsiisivabastust, kui aktsiisikauba toomine on juhuslikku laadi.

Lisaks sellele muudetakse eelnõuga teises liikmesriigis asuvate õhusõidukite ja laevade aktsiisikaubaga varustamise korda. Edaspidi saab aktsiisist vabastatud kaupa vedada ajutise aktsiisivabastuse protseduuriga teises liikmesriigis asuva laeva või õhusõiduki pardale.

Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt laekuks muutusest täiendavat aktsiisi ja käibemaksu riigieelarvesse ca 17,5%lt praegu üle piiri toodavatest aktsiisikaupadest. Järgmisel kolmel aastal tähendaks see kokku täiendavalt ligi 27 mln aktsiisieuro laekumist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077