Autor: Indrek Kald • 17. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus asus rajama uut konteinerterminali

Täna alustati Transiidikeskuse ASi Muugal asuva konteinerterminali laienduse ehitustöödega.

Esimene ehitusetapp kavatsetakse lõpetada hiljemalt järgmiseks suveks, misjärel alustab Transiidikeskus uue konteinerterminali opereerimisega.

Esmalt lõpetatakse 17. kai tagalas oleva STS kraanatee ehitus, mis peaks valmima kahe kuu pärast. Paralleelselt sellega toimub kaheksa hektari suuruse lisaterritooriumi laienduse ning raudteelaadimisterminali projekteerimine, mis võimaldab viia vastavad ehitustööd lõpule veel käesoleval aastal.

"Konteinerterminali laienduse esimese etapi valmimine võimaldab meil kasvatada oma tootmisvõimsust juba selle aasta lõpuks 150 000 TEU võrra ning viia meie konteinerterminali  tootmisvõimus kokku 600 000 TEUni aastas. Teeme selle toel ettevõtte arengus järgmise suure sammu," ütles Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Tänavu 25. aprillil omandas Transiidikeskuse OÜ Rail Garant Estonia ja ettevõte hoonestusõiguse Muuga sadamas, mis võimaldas Transiidikeskusel asuda laiendama oma terminalitegevust.

"Viimastel aastatel oleme näidanud kiiret kasvutempot. Sõna otseses mõttes ruumipuuduse tõttu oleme juba pikemat aega sunnitud kasvatama konteinerite virnastamise kõrgust üle optimaalse ning kandma sellest tulenevaid lisakulusid. Nüüd, tänu konteinerterminali laienduse projektile, suudame ettevõtte 20. sünnipäevaks väljaarendada klassikalise asendiplaaniga konteinerterminali, mis on Läänemere regiooni suurimaid ning konkurentsivõimelisimaid," lisas Laidvee.

Anatoli Kanajevi perekonnale kuuluv Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077