Autor: Kaisa Gabral • 4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: teed on nagu 1995. aastal Varssavis

Eesti auklikud teed panevad paljud autoomanikud kurblikult pead vangutama. Citymotorsi autorendi juhi Hillar Laane sõnul on Tallinna teed nagu 1995. aastal Varssavis.

Äripäev kirjutas möödunud reedel juhtkirjas, et Eesti teed vajavad intensiivravi. Küsime täna, kas kütuseaktsiisist peaks suunama rohkem raha teederemonti.

"Kindlasti peaks," on Laan kindel. "Teed on väga auklikud, ma pole küll kursis, kust see raha võetakse, kuid olukord on hull. Tallina tänavad on nagu 1995. aastal Varssavis. Palju tuleb teenindusse autosid, millel on teede tõttu rehvid lõhki ja sillad paigast. Kust see raha leitakse, ma ei tea, aga midagi peab ette võtma. Varasematel talvedel pole olukord olnud nii hull kui tänavu," kommenteeris Laan.

AS Trev-2 Grupi juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul pole muud väljapääsu, kui tuleb rohkem raha suunata tee-ehitusse. "Kuidas seda teostada, tuleks küsida riigimeestele, kuid kui seadusandja on öelnud, et 75% peaks aktsiisist minema aukude lappimiseks, siis tuleks seda täita või seadust muuta," märkis Mölder ja lisas, et kust iganes see raha võetakse, on tänane olukord teedel igatahes vastuvõetamatu.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077