Autor: Tanel Raig • 28. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaam investeerib registreerimissüsteemi ja jäätõrjesse

Tallinna Lennujaam plaanib tänavu kahte suuremat investeeringut, et tõsta teenindustaset lennufirmade jaoks. Välja vahetatakse lennuregistreerimise süsteem ja ostetakse 0,73 miljonit eurot maksev jäätõrje auto.

Tallinn Airport GH juhatuse esimehe Tiit Kepi kinnitusel vahetatakse selle aasta jooksul välja praegune lennuregistrerimissüsteem CODECO.  Uus reisijate ja pagasi check-in´i registreerimise süsteem Amadeus Altea DCS on Kepi sõnul spetsiaalselt maapealsetele teenindajatele pakutav infotehnoloogiline keskkond. Tema sõnul lihtsustab uus süsteem oluliselt kasutajapoolseid toiminguid ja teeb lihtsamaks, ehk pakib kokku erinevate vedajate erinevad kasutatavad pileti broneerimise ja registreerimise süsteemid. „Piltlikult öeldes on teenindajal võimalik korraga ühest arvutis teenindada nii Finnairi, airBalticu, Estonian Airi kui ka kõikide teiste vedajate reisijaid. Hetkel võtab erinevate programmide ümberlülitamine aega kümneid minuteid ja seega multifunktsionaalse töökoha kasutamine on komplitseeritud,“ selgitas Kepp.

Uue registreerimissüsteemi pakkujaga Inglismaalt kohtuti eelmisel kuul ja leping on Kepi kinnitusel sõlmimisel.

Teine suurem investeering on lennujaamas 730 000 eurot maksva jäätõrje auto ostmine. Auto saabub Kepi väitel Tallinnasse järgmisel talvel. „Ettevõtte on otsustanud jätkata Tallinnas vaid „one man drive“ jäätõrje masinate süsteemiga, mida spetsialistide seas nimetatakse õhusõidukite tiivapesu next generation tehnikaks,“ ütles Kepp.

Sarnaseid masinaid on Eestis juba kolm. Üks väiksem masin, seerianumbriga 00002 asub tartu lennujaamas, rääkis Kepp. Uue tüübi masinad on tema kinnitusel ohutumad, efektiivsemad ja võimsamad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077