Autor: Tanel Raig • 19. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudtee reisirongide hilinemiste arv langes viiendiku võrra

Edelaraudtee reisirongide hilinemiste arv langes mullu 2010. aastaga võrreldes viiendiku võrra.

Kui AS Edelaraudtee Infrastruktuuri hallataval raudteel jäid reisirongid 2011. aastal hiljaks varasemast poole vähem, siis AS Eesti Raudtee Infrastruktuuri taristul kasvas hilinemiste arv möödunud aastal ulatuslikest remonditöödest tingituna 4%.

Kõige rohkem  viibisid rongid raskete ilmastikuolude tõttu jaanuaris ja veebruaris. Kõige väiksem oli hilinemiste arv novembris ja detsembris. Keskmiselt hilinesid rongid 2011. aastal reisi kohta ühe minuti.

Edelaraudtee reisijateveo juhi Priit Hariku sõnul võib eelmise aasta näitajaga rahule jääda, seda eriti Tallinn-Viljandi ja Tallinn-Pärnu suundadel, sest tulemus on varasema aastaga võrreldes tunduvalt parem. „Neid kordi, kus rong hilines enam kui 30 minutit, tuli eelmisel aastal ette 72. Enamik sellistest hilinemistest olid tingitud ilmastikuoludest ning raudteeremontidest. Kavatseme omalt poolt teha jõupingutusi, et hilinemiste arv väheneks ka sel aastal, sest  sõidugraafikust kinnipidamine on rongiliikluse kvaliteedi üheks oluliseks parameetriks,“ rääkis Harik.

Rongiliikluse efektiivsemaks korraldamiseks võttis Edelaraudtee kasutusele elektroonilise rongiliikluse jälgimise süsteemi. Rongidele paigaldatud GPS-süsteemid võimaldavad sõidugraafiku täitmist jälgida reaalajas ning edastada infot hilinemiste kohta samaaegselt reisijateni veebilehe gsm.edel.ee vahendusel. Tänu online-infole saavad liiklusjuhid operatiivse ülevaate hetkeolukorrast ning analüüsitavad andmed annavad kvaliteetsema sisendi liiklusgraafikute koostamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077