Jaana Pikalev • 22. september 2011
Jaga lugu:

Valitsus otsustab edasised tegevused Rail Balticu osas

Tänasel valitsuskabineti nõupidamisel tutvuvad valitsuse liikmed Rail Balticu tasuvusuuringu aruandega ning otsustavad, mis saab edasi.

Kabinetinõupidamise arutelu eesmärk on tutvustada Rail Balticu 1435 mm rööpmelaiusega raudteeliini tasuvusuuringu lõpparuannet ning teha selle alusel põhimõttelised otsused edasiste tegevuste kohta, sealhulgas rahastamisküsimused Euroopa Liidu 2014–2020 eelarveperioodi raames.

Rail Balticu 1435 mm rööpmelaiusega raudteeliini tasuvusuuring viidi läbi 2010. aasta aprillist 2011. juunini. Uuringut rahastati 50% osas EL TEN-T eelarvest, ülejäänud 50% katsid osalevad riigid oma eelarvetest. Vastavalt kolmepoolsele riikidevahelisele kokkuleppele oli projekti üldkoordinaatoriks Läti.

Uuringu tegi Briti konsultatsioonifirma AECOM. Uuring on lõpetatud ning lõppraport heaks kiidetud. Lõppraporti lisadena esitati ka mahukas kaardimaterjal võimalike Rail Balticu trassiversioonide osas.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee