Autor: Jaana Pikalev • 22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus otsustab edasised tegevused Rail Balticu osas

Tänasel valitsuskabineti nõupidamisel tutvuvad valitsuse liikmed Rail Balticu tasuvusuuringu aruandega ning otsustavad, mis saab edasi.

Kabinetinõupidamise arutelu eesmärk on tutvustada Rail Balticu 1435 mm rööpmelaiusega raudteeliini tasuvusuuringu lõpparuannet ning teha selle alusel põhimõttelised otsused edasiste tegevuste kohta, sealhulgas rahastamisküsimused Euroopa Liidu 2014–2020 eelarveperioodi raames.

Rail Balticu 1435 mm rööpmelaiusega raudteeliini tasuvusuuring viidi läbi 2010. aasta aprillist 2011. juunini. Uuringut rahastati 50% osas EL TEN-T eelarvest, ülejäänud 50% katsid osalevad riigid oma eelarvetest. Vastavalt kolmepoolsele riikidevahelisele kokkuleppele oli projekti üldkoordinaatoriks Läti.

Uuringu tegi Briti konsultatsioonifirma AECOM. Uuring on lõpetatud ning lõppraport heaks kiidetud. Lõppraporti lisadena esitati ka mahukas kaardimaterjal võimalike Rail Balticu trassiversioonide osas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077