Anne Oja • 29. september 2011
Jaga lugu:

Läti raudteefirma: meile pole Rail Balticat vaja!

Läti raudteefirma Latvijas Dzelzcelš (LDz) juht Ugis Magonis ütles, et Rail Balticale kuluv raha tuleks kasutada hoopis Läti raudteevõrgu elektrifitseerimiseks, edastas ajaleht Neatkariga Rita Avize.

Rail Baltica projektil on kaks tappi, millest esimeses parandatakse olemasolevat raudtee infrastruktuuri ja alles teises avatakse tee kiirusel 120 km/h sõitvatele rongidele, selgitas Magonis. LDz tegelebki praegu olemasoleva raudteevõrgu parendamisega.

Rail Baltica teine etapp näeb ette täiesti uute rööpmete mahapanekut. "Ja siin on veel väga palju küsimusi, sest rahapaigutused on tohutud. Kuid pole infot selle kohta, mida need tagasi toovad, ja peamine, kust võtta (investeeringuteks vajalik - toim) raha," selgitas Magonis.

Tema sõnul käib jutt miljarditest lattidest ja kui Läti saaks kasvõi osa sellest rahast, oleks mõistlikum kulutada see Läti raudtee elektrifitseerimiseks. "See oleks palju efektiivsem ja odavam, kui maha panna uus raudteeliin ja mõju rahvamajandusele oleks samuti palju suurem," ütles Magonis.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee