Autor: Jaana Pikalev • 22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühinemiskeeld võib panna postiettevõtted hindu tõstma

Konkurentsiameti otsus keelata Eesti Posti ja Express Posti ühinemine seab ettevõtted valiku ette, kas tõsta hindu või langetada teenuse kvaliteeti.

Express Posti hinnangul on tõenäolisem, et kasvavate kulude ja kirjamahtude langustrendi tõttu tuleb hindu kergitada, vahendas Aktuaalne kaamera.

Ühineda soovinute arvates oleks konkurentsiamet pidanud arvestama aga ka seda, et kirja- ja perioodikakannete maht on selgelt langevas trendis ning sellistes oludes ei ole otstarbekas kahte sarnast teenust osutavat võrku üleval hoida.

"Täna me oleme jõudnud sinnamaale, kus kulude kärpimisel tuleb piir ette, me peaksime hakkama rääkima sellest, et kas osutada teenuseid madalama kvaliteediga ja läbi selle kulusid vähendada või tõsta teenuste hindasid," rääkis Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas.

Express Posti peadirektori Sven Suurraidi sõnul vähenevad kirjamahud aastas suurusjärgus 20-30%, samal ajal kulud aga aina kasvavad.

Tänases riigikogu infotunnis kinnitas ka majandusminister Juhan Parts veel kord oma arvamust, et kaks postiettevõtet kopeerivad teineteist ning selle maksab lõpuks kinni ikkagi tarbija.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077