Autor: Jaana Pikalev • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti valitsus on valmis airBalticust loobuma

Pärast eilset Läti valitsuskabineti istungit tunnistasid valitsuse liikmed, et riik on valmis müüma oma osaluse riiklikkus lennufirmas airBaltic, kui ei jõuta kokkuleppele lennufirma teiste aktsionäridega.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis rõhutas, et täna on endiselt päevakorras lennufirma aktsiakapitali suurendamine, kuid kui kokkulepet teiste osanikega ei saavutata, siis alternatiivina on riigil võimalus lennufirma aktsiad ära müüa, vahendas Baltic Course.

Hetkel ei ole valitsusel selget arusaamist, kelle huvides ja miks müüdi vahepeal airBalticu aktsiaid tundmatule aktsionärile ning kas ka kõnealusel aktsionäril on huvi ning vahendeid panustada aktsiakapitali tõstmisele. Viimane on ka valitsusesindaja sõnul põhjus, miks riik pole langetanud lõpliku otsust lennufirma rahaliste probleemide lahendamise suunas.

Peaministri sõnul pole hetkel lennufirma aktsionäride läbirääkimiste osas tähtaegu seatud, kuid nentis, et läbirääkimised kulgevad väga aeglaselt.

Ta lisas, et juhul kui riik otsustab aktsiad maha müüa pakutakse eelisjärjekorras aktsiaid teistele osanikele.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077