Autor: Jaana Pikalev • 13. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic müüs kahtlase hinnaga aktsiapaki tundmatule

Läti lennufirma airBaltic juhatus teatas, et müüs 59 110 aktsiat avalikustamata firmale. Aktsiad on teadaolevalt müüdud 9,6 miljoni euroga. Ostja kavatseb pakkuda aktsiaid edasimüügiks eelisostuõigusega praegustele suurosanikele.

news2biz vahendab, et aktsiamüügi tehing tundub üsna kummaline, arvestades, et aktsiad müüakse palju suurema hinnaga, kui on nende nominaalväärtus. Aktsiate hind on märksa suurem kui kogu airBalticu aktsiakapital, mis on 0,53 miljonit latti.  

Aktsiapaki ostjat ei ole veel avalikustatud. See on aga tekitanud kuulujutte, et lennufirma tegevjuht ja üks osanik Bertolt Flick püüab suurendada oma osalust ettevõttes, et saada enamusaktsionäriks.

Teadaolevalt teeb tundmatu ostja 15. septembril pakkumise ostueesõigusega nii Läti riigile kui ka teisele osanikule Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS), mille omanikeringi kuulub ka Flick. Viimane tähendab, et Läti valitsusel on ruttu vaja leida vähemalt 10 miljonit eurot. Kuna seda on aga valitsusel tõenäoliselt raske teha, annab see eelise aktsiate ostuks BASile.

Olukorra teeb keerulisemaks asjaolu, et airBaltic on eilse ja tänase jooksul tühistanud hulga lende Berliini ja Brüsselisse, Tallinna ja Vilniusse ega ole seejuures lendude ärajäämist kuidagi põhjendanud. Üks tühistatud lend on jätnud ka Läti presidendi Andris Berzinsi Brüsselisse vangi. Viimane tühistamine näib olevat Flicki võimumäng, kes tahab riigipeale oma mõjukust näidata.

Eelmisel nädalal teatas Läti transpordiministeerium, et on algatanud uurimise Flicki suhtes, kahtlustades teda pettustes.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077