Autor: Jaana Pikalev • 14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic nimetas lendude ärajäämist efektiivsuse tõstmiseks

Läti rahvuslik lennukompanii airBaltic saatis Läti kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles põhjendas korraga mitmete regulaarlendude ärajätmist „lendude efektiivsuse tõstmisena“, teatas Läti Delfile ministeeriumi riigisekretär Anrijs Matiss.

Matissi sõnul selline vastus ministeeriumi, mis on lennukompanii riikliku osaluse haldur, ei rahulda, vahendas Delfi.

„AirBalticu kirjas ei ole ära toodud tõelisi majanduslikke põhjendusi lendude ärajätmiseks, kuid on esitatud probleemid, et lennukompanii peab töötama võimalikult efektiivsemalt, sest päevas on lennufirmal mitu reisi, mis ei ole täielikult välja müüdud,“ kommenteeris Läti kommunikatsiooniministeeriumi esindaja.

Matiss lisas, et airBalticu juhatuse otsus reisid ära jätta ei ole ratsionaalne ega põhjendatud.

Matissi jutust võib aru saada, et Läti riigil ei ole peaaegu mingit mehhanismi olukorra muutmiseks, sest lennukompanii juhtkond kuulab ainult Bertolt Flicki isiklikult, ainus, mida riik saab teha, on hinnata, kas Flick on oma ülesannete kõrgusel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077