Autor: Väinu Rozental • 17. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siilats: elektriautodega kaasneb akude utiliseerimise mure

Ma usun, et üldiselt on maailma autotööstuses võetud õige suund, sest elektriautod on keskkonnasäästlikumad, ütles ASi Info-Auto nõukogu liige Viktor Siilats.

„Elektriautod mõnes mõttes tulevik siiski on,“ lausus ta. „On ju teada, et need automargid, mida minu ettevõte esindab, tulevad ka peatselt välja või on juba teistel turgudel tulnud välja elektriautodega.“

Äripäev küsis täna, kas on õigustatud kulutada üle kahe miljoni krooni kallite elektriautode reklaamimiseks, mida keegi ei taha. Päevaküsimuse ajendiks on uudis, et äratamaks inimestes huvi elektriautode vastu on KredEx alustanud teavituskampaaniat, mille maksumus on 143 000 eurot.

„Väga raske on midagi öelda selle kampaania kohta, sest ma ei tunne täpselt KredExi tingimusi,“ lausus Siilats. „Mis aga elektriautode kasutamisse puutub, siis see on maitseküsimus. Ma olen näiteks mõnel Vahemere väikesaarel näinud, et seal on lubatud liigelda kas ainult eesli seljas või golfikäruga.“

Kui elektriautosid hakatakse massiliselt kasutama, tekib Siilatsi sõnul ilmselt probleem akudega, sest nende kui ohtlike jäätmete utiliseerimine on üsna keeruline protsess. „Võibolla tasub hakata meelde tuletama leiutaja Tesla kunagisi katsetusi, et ehk õnnestub ikkagi elektrit paremini säilitada, kui traditsiooniliste akude abil,“ lisas Siilats.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077