Autor: Rivo Sarapik • 29. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Statoili plaanid Eestis ebamäärased

Statoil kiirendab laienemist Ida-Euroopas - senise 35-40 uue tankla asemel avatakse regioonis kuni 65 uut tanklat.

"Keskmiselt avame ühe uue tankla nädalas," kommenteeris Oslo börsil iseseisvalt noteeritud Statoil Fuel & Retail ASA tegevjuht Jacob Schram analüütikutele ja reporteritele, vahendab Reuters. Kett opereerib täna lisaks Norrale Poolas, Balti riikides ja Venemaal.

Schrami sõnul edeneb firma laienemine plaani ületavalt ja seni eesmärgiks võetud, alles möödunud kvartalis välja öeldud, kuni 40 uut tanklat aasta lõpuks asendus ambitsioonikama 65 uue tanklaga.

Möödunud aasta teisest kvartalist vähendas kett kohalolekut Skandinaavias 29 tankla võrra ja lisas 40 Kesk- ja Ida-Euroopasse. Kokku ulatub nende arv 2301ni.

Statoil avalikustas laienemisplaani teise kvartali majandustulemustega - EBITA kahanes viie protsendi võrra 157,5 miljoni USA dollari ehk 112 miljoni euroni. Puhaskasumiks kogunes 48 mln eurot ehk viie protsendi võrra enam kui analüütikud ootasid.

"Tulemused on üldiselt head," kommenteeris analüütik Carnegie analüütik Preben Rasch-Olsen. "Marginaalid Ida-Euroopas on ebamäärased, segane on ka, mida nad Eestis plaanivad ja kuidas areneb Poola turg."

Tanklaketi teatel paranes kasumlikkus viimases kvartalis märkimisväärselt Skandinaavias, nõudluse vähenemisest hoolimata. Samas püsis surve marginaalidele Kesk- ja Ida-Euroopas. "Karm konkurents püsib ja Skandinaavia tarbija kindlustunne kahaneb," kommenteeris ettevõte.

Statoil Fuel & Retail ASA on jaemüügiettevõte, mis opereerib Statoil kaubamärgi all tegutsevaid teenindus- ja automaatjaamu kaheksas riigis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077