Autor: Rivo Sarapik • 4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uhiuus lennufirma pürib Euroopa üheks suuremaks

Reedel sündinud Finnairi ja Flybe Soome ühislennufirma tahab saada juhtivaks regionaalseks lennufirmaks Põhja- ja Balti riikide piirkonnas. Flybe võtab 1. augustist üle igapäevase lennuliinide opereerimise.

Finnairi Balti riikide müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul on ühisettevõtte tulevikuplaaniks laieneda Rootsi, Taani, Eestisse ja Lätti. Ta lisas, et uus lennufirma erineb teistest turgudel opereerivatest regionaalsetest lennufirmadest kolmel põhjusel. "Esiteks pakub uus ettevõte madalaid hindu, kvaliteetset teenust ja võimaldab miljonitel reisijatel jõuda soovitud sihtkodadesse jõukohaste hindadega. Teiseks eeliseks on reisijate ajavõit, kuna plaanitav lennugraafik tuleb tihe ning kolmandaks elavdatakse regionaalseid lende piirkondades, kus täna heal tasemel lennuteenust ei pakuta,” tõi Tyvoniouk välja uue lennufirma eelised.

Finnairi juhatuse esimees Mika Vehvilainen ühisettevõtte kasudest: “Asutame tugeva lennufirma Põhja-Euroopa turul. Oleme kindlad, et koostöö loob konkurentsivõimelise ja kestva ettevõtte, millest võidavad ka need reisijad, kes kasutavad Helsingit lendamiseks Euroopasse ja Aasiasse."

Juhani Pakari, Finncomm Oy juhatuse esimees: “Läbirääkimised on kestnud kaua ning me oleme tulemusega väga rahul. Finnairi ja Flybe ühisettevõtte loomine on hea lahendus nii meie reisijatele kui ka meeskonnale.”

Reedel teatasid Finnair ja Flybe Soome regionaalse lennufirma Finnish Commuter Airlines (FCA) omandamisest ning ühisettevõtte Flybe Nordic loomisest, millest 60% kuulub Flybeile ning 40% Finnairile.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077