Jaga lugu:

Kohtuotsus: purjutanud veokijuhti karistati 4-päevase arestiga

Eile määras Harju Maakohus alkoholi tarvitanuna veoautot juhtinud 53-aastasele mehele 4 päeva aresti. Lisakaristusena võeti mehelt kolmeks kuuks ära juhtimisõigus. Lisaks sellele, et veokijuht ei olnud kaine, ületas veoki koorem lubatud massipiiri ligi viie tonni võrra.

Teisipäeval 7. juunil kella 12.30 ajal pidasid Põhja Prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna politseinikud liiklusjärelevalve käigus Saku vallas Tallinna ringtee 28. kilomeetril kinni veoauto. Kontrollimisel selgus, et veokit juhtinud 53-aastane Vello on roolis alkoholi tarvitanuna. Samuti tuvastasid patrullpolitseinikud, et veoauto koorem oli lubatud 26-st 4,7 tonni võrra raskem, teatas politseiamet. 

Põhja Prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul on selline teisi liiklejaid ohustav käitumine kutselise autojuhi poolt  täiesti lubamatu. „Professionaalsed juhid peaks eriti hästi mõistma, millist ohtu kujutab liikluses alkoholi mõju all olev sõidukijuht. Samuti seda, et masina või koorma ülekaal kahjustab nii sõiduki tehnilist seisukorda, mis võib määravaks saada ohuolukorra vältimisel, kui ka teekatet“ ütles Saarniit.

Võttes arvesse veokijuhi rikkumiste tõsidust, otsustas Harju Maakohus karistada vastutustundetut meest 4-päevase arestiga ning võtta temalt lisakaristusena kolmeks kuuks ära juhtimisõigus.

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee