Jaga lugu:

Tallinna Lennujaama ründavad terroristid. Mängult

Esmaspäeval Tartus alanud rahvusvaheline suurõppus jõuab homme pealinna. Tallinna lennujaamas lahendatakse terroriohu- ja pantvangiolukord.

Õppuse EU CREMEX 2011 legendi järgi korraldatakse Eestis tuumaenergia-alane konverents, mille ohuhinnangud on tinginud viie partnerriigi – Soome, Rootsi, Leedu, Hollandi ja Ühendkuningriikide  – kohalekutsumise. Ohustsenaarium realiseerub ning lisaks Tartus toimunud järjestikkustele õnnetustele leiavad aset pantvangikriis Tallinna lennujaamas ning "räpase" pommiga ähvardav terrorismiakt.

Tallinna osaõppus mängitakse läbi lennujaama territooriumil Estonian Airi lennukis ning lennujaamahoone vahetus läheduses. Lisaks toimuvad tegevused Jägala ja Aegviidu kandis, kus võib üle lendamas näha koptereid.

EU CREMEX 2011 on esmaspäevast reedeni Tartus ja Tallinnas toimuv rahvusvaheline suurõppus, mille raames harjutatakse riigi võimekust toime tulla ulatuslike keemia- ja kiirgusõnnetustega, samuti harjutatakse läbi terroriohu- ja pantvangiolukord ning Eesti riigi võimekus vastu võtta ja korraldada välisabipartnerite tööd.

Siseministeerium korraldab üleriigilise kriisireguleerimise õppuse kord nelja aasta järel. Seekordne õppus EU CREMEX 2011 on planeeritud ühtlasi Euroopa Liidu koostööõppusena. Õppuse läbiviimist toetab Euroopa Liidu Elanikkonnakaitse Mehhanism.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee