Autor: Rivo Sarapik • 18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaama ründavad terroristid. Mängult

Esmaspäeval Tartus alanud rahvusvaheline suurõppus jõuab homme pealinna. Tallinna lennujaamas lahendatakse terroriohu- ja pantvangiolukord.

Õppuse EU CREMEX 2011 legendi järgi korraldatakse Eestis tuumaenergia-alane konverents, mille ohuhinnangud on tinginud viie partnerriigi – Soome, Rootsi, Leedu, Hollandi ja Ühendkuningriikide  – kohalekutsumise. Ohustsenaarium realiseerub ning lisaks Tartus toimunud järjestikkustele õnnetustele leiavad aset pantvangikriis Tallinna lennujaamas ning "räpase" pommiga ähvardav terrorismiakt.

Tallinna osaõppus mängitakse läbi lennujaama territooriumil Estonian Airi lennukis ning lennujaamahoone vahetus läheduses. Lisaks toimuvad tegevused Jägala ja Aegviidu kandis, kus võib üle lendamas näha koptereid.

EU CREMEX 2011 on esmaspäevast reedeni Tartus ja Tallinnas toimuv rahvusvaheline suurõppus, mille raames harjutatakse riigi võimekust toime tulla ulatuslike keemia- ja kiirgusõnnetustega, samuti harjutatakse läbi terroriohu- ja pantvangiolukord ning Eesti riigi võimekus vastu võtta ja korraldada välisabipartnerite tööd.

Siseministeerium korraldab üleriigilise kriisireguleerimise õppuse kord nelja aasta järel. Seekordne õppus EU CREMEX 2011 on planeeritud ühtlasi Euroopa Liidu koostööõppusena. Õppuse läbiviimist toetab Euroopa Liidu Elanikkonnakaitse Mehhanism.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077