Autor: Indrek Kald • 8. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT rajab Riiga uue logistikakeskuse

BLRT Grupp ostis Riias endise metallitehase kinnistu, kus kontserni tütarettevõte Elme Metall avab oma suurima logistika- ja teeninduskeskuse. Investeering ulatub 20 miljoni euroni.

"Ligi üheksa hektari suurusel maatükil kerkib logistika- ja teeninduskeskus pinnaga kuni 60 000m². Seeläbi saame ammu otsitud võimaluse pakkuda meie klientidele uusi tooteid ja teenuseid ning lühendada tellimuste täitmise tähtaegu," märkis BLRT Grupi ja Elme Metalli juhatuse liige Igor Berman. "Oluliseks peame ka võimalust kasutada edaspidi metalli ja metalltoodete vedamiseks meretransporti," lisas ta.

Bermani sõnul kaaluti alternatiivina ka logistika- ja teeninduskeskuste ehitamist Tallinna ning Kaunasesse. Riia kasuks otsustati lähtudes tõsiasjast, et Baltimaades tegutsemiseks on see logistiliselt parim koht.

Täna asub kinnistul tootmis- ja laohoone pinnaga 21 000 m², renoveeritud büroohoone pinnaga 7500 m² ning oma raudteeharu. Kinnistu vahetusse lähedusse rajatav liiklussõlm tagab head ligipääsu autotranspordile.

"Juba täna kasutame tootmishoonet laona, aasta lõpuks kavatseme aga saada logistikakeskuse tööle täiel määral. Järgmisel aastal peaks alustama tööd ka teeninduskeskus," ütles Berman. "Seeläbi plaanime säilitada oma liidripositsiooni ning kasvatada meie ettevõtte osa Baltimaade metalliturul vähemalt tänaselt neljandikult kolmandikuni. Kõik vastavalt meie arengustrateegiale," rääkis ta.

Tõenäoliselt avab samal kinnistul oma keskuse ka vanametalli kokkuostu ja töötlemisega tegelev Refonda.

Elme Metall on tööstuskontserni BLRT Grupp tütarettevõte, mis tegeleb aastast 2001 metallkonstruktsioonide tootmise, leht- ja profiilmetalli töötlemise ning mustmetallist ja värvilisest metallist pooltoodete müügiga. Täna on ettevõttel Eestis, Leedus, Lätis, Venemaal ja Poolas 11 ladu ning kolm teeninduskeskust pinnaga kokku ligi 60 000m², mille kaudu müüb ta metalli ja metalltooteid nii Baltimaades kui ka Skandinaavias ja Ida-Euroopa riikides.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077