Rivo Sarapik • 1. veebruar 2011
Jaga lugu:

Jääklassi nõuded pealinna lähisadamais karminevad

Veeteede Amet kehtestab laupäevast jääklassi nõuded kõigile Tallinna ja Kopli lahe sadamatesse ning Muuga sadamasse sisenevatele ja väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele.

Alates sellest kuupäevast peab laevadel olema vähemalt jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ning peamasina võimsus mitte alla 1600 kW. Jäämurdja vedurlaev-pargas koosseise ei teeninda.

Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtestati jääklassi nõuded mullu 12. detsembrist, Sillamäe ja Kunda sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele alustele hakkasid nõuded kehtima 28. jaanuarist. Kehtivad samad jääklassinõuded nagu eelpool nimetatud.

Jäämurdja Tarmo sõitis tööpiirkonda Soome lahele 27. jaanuari keskööl ja on senini abistanud üle kümne laeva. Praegu töötab jäämurdja Tarmo Kunda, Sillamäe ja Kopli lahe sadamate piirkonnas, Pärnu lahel murrab jääd alus 7. detsembrist.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee