Autor: Rivo Sarapik • 1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jääklassi nõuded pealinna lähisadamais karminevad

Veeteede Amet kehtestab laupäevast jääklassi nõuded kõigile Tallinna ja Kopli lahe sadamatesse ning Muuga sadamasse sisenevatele ja väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele.

Alates sellest kuupäevast peab laevadel olema vähemalt jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ning peamasina võimsus mitte alla 1600 kW. Jäämurdja vedurlaev-pargas koosseise ei teeninda.

Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtestati jääklassi nõuded mullu 12. detsembrist, Sillamäe ja Kunda sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele alustele hakkasid nõuded kehtima 28. jaanuarist. Kehtivad samad jääklassinõuded nagu eelpool nimetatud.

Jäämurdja Tarmo sõitis tööpiirkonda Soome lahele 27. jaanuari keskööl ja on senini abistanud üle kümne laeva. Praegu töötab jäämurdja Tarmo Kunda, Sillamäe ja Kopli lahe sadamate piirkonnas, Pärnu lahel murrab jääd alus 7. detsembrist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077