Autor: Jaana Pikalev • 24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurga ühendatakse maanteega kahetasandilise ristmiku abil

AS Süda Maja, Rae Vallavalitsus ja Maanteeamet sõlmisid koostöölepingu Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi liikluse arendamiseks.

PPP (public-private partnership) leping lahendab Ameerikanurga ja selle lähiala ühendamise maanteedega, sealhulgas rajatakse kahetasandiline liiklussõlm Tallinn-Tartu maanteele ning ehitatakse ja rekonstrueeritakse kohalikke maanteid.

„Rae valla jaoks olid projektis olulised mitu aspekti – esmalt võimaldab see arendada vallas kõrge potentsiaaliga piirkonda, mis siiani seisis kasutult,“ märkis Rae vallavanem Veigo Gutmann. “Ameerikanurga ja selle lähiala loovad valda tervikkeskkonna ja toovad siia enam kui 3000 uut töökohta ning võimaldavad vallal jätkata ka spordi- ja vabaajakeskusena kavandatud Rae Ringi arendamist.“

Abivallavanem Tarmo Toomet lisas, et sõlmitud leping arvestab võimalikult paljude osapoolte soovide ja huvidega. „Lepinguga seotud läbirääkimised on aidanud konstruktiivselt lahendada ka Rae valla ja Jüri aleviku ning sellega piirnevate Aaviku, Vaskjala ja Karla külaosade üldplaneeringu kitsaskohti. Tänase seisuga on neile leitud nii Maanteeametit kui Rae valda rahuldavad lahendused,“ sõnas Tarmo Toomet.

Projekti kohaselt ehitatakse mahasõidud Tallinn-Tartu maanteelt ja Tallinna ringteelt ning Tallinna ringtee rekonstrueerimisel arvestatakse Ameerikanurgast tekkiva suurema liiklusvooga.  Ameerikanurga ühendamiseks Jüri asulaga rajatakse Tallinn-Tartu maantee alla tunnel ja liiklusvoo kasvades uus kahetasandiline liiklussõlm.

AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste ütles, et sõlmitud leping tähistab Ameerikanurga teedevõrgu ettevalmistustööde lõppu. „Ettevalmistustööd hõlmasid aastatepikkuseid põhjalikke uuringuid ja analüüse koostöös Maanteeameti ja Rae vallaga,” märkis Veiko Murruste. “Tulemuseks on lahendus, mis on lihtne ja mugav liiklejatele ning rajatava äripargi eduka toimimise oluliseks eelduseks. Sõlmitud PPP leping on ka oluline usalduse märk välisinvestoritele toimivast riigi, omavalitsuse ja eraettevõtjate koostööst.“

 

Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses, 10 km kaugusel Tallinna linnapiirist. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logitikapargi suurus on 84 hektarit.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077