Autor: Jaana Pikalev • 4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotterdami suunal tuleb üks konteineriliin lisaks

Sellest nädalast hakkab Rotterdamist Tallinna käima uus konteinerlaevaliin, sellega muutub transiidiaeg päeva kaks kiiremaks.

Alates 06.10.2010 hakkab suunal Rotterdam-Tallinn-St.Petersburg-Rotterdam käima uus konteinerlaevaliin Sea Connect, teatas SCS Estonia tegevjuht Ivar Lipsmäe.

Hetkel sõidab tema sõnul Eesti ja Rotterdami vahel ainult Tschudi Lines kord nädalas, mis ei ole rahuldav kohaliku turu transiitvedude vajaduste katmiseks.

Seoses uue liiniga tekib oluliselt parem väljund Eesti ekspordile, mis võimaldab  saata konteinereid Muugalt otse St.Peterburi. Transiidiaeg Rotterdam – Tallinn on  4 päeva,  mis on ka senistest võimalustest 1-2 päeva kiirem.

Tallinn-St.Peterburg transiitaeg on üks päev. Tänu uue liini avamisele  avaneb võimalus kaupa konteineritega St.Peterburgi saata, kaovad ära ka ootejärjekorrad piiril, mis  peaks oluliselt hõlbustama eksportööride kaubavahetust Venemaaga.

Kuna Eesti majanduse suunad on orienteeritud ekspordile, aktiivsele kaubavahetusele välisriikidega, tõstmaks kohaliku turu konkurentsivõimet, on nimetatud uue konteinerlaevaliini avamine oluline kaasabi soositud eksporttegevusele.

Sea Connect on Leedu päritoluga firma, mis alustas oma tegevust 2007 ja opereerib hetkel 5 konteinerlaevaga. Sea Connecti agent Eestis on SCS Estonia OÜ.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077