28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klaster propageerib kaupade liikumist maanteelt merele

Eesti Logistikaklaster otsustas liituda Euroopa Lähimerevedude Võrgustikuga (ESN - The European Shortsea Network), mille peamiseks eesmärgiks on Euroopa kasvavate kaubamahtude maanteedelt keskkonnasõbralikematele vee- ja raudteedele suunamise propageerimine.

Lähimereveod on Euroopas aktuaalne teema seoses liigsuure autotranspordi osakaaluga kaasnevate negatiivsete mõjudega. ELi üheks eesmärgiks on arendada lähimerevedusid autotranspordi asemel ning see on olnud viimaste aastate transpordipoliitika üheks keskseks teemaks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe sõnas otsust heaks kiites: „Eestis on seni puudunud lähimerevedude edendamiskeskus, mis jagaks professionaalset ja sõltumatut infot lähimereveo võimaluste ja laevaliinide kohta. Hea meel on näha, et Eesti Logistikaklaster on selle teema taas üles võtnud ja otsustanud võrgustikuga liituda.“

Euroopa Lähimerevedude Võrgustik (ESN) on kõikide riiklike Lähimerevedude Arenduskeskuste lepinguline koostööprojekt. Lähimerevedude piirkonna all käsitletakse kõiki Euroopat ümbritsevate merede ning Euroopa siseveeteede äärseid riike, sh Musta mere idakallast, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrikat.

Eesti Logistikaklaster näeb ESN-iga liitumise peamisteks eesmärkideks Eesti tuntuse kasvatamist mereriigi ja kõrgetasemelise logistikamaana, operatiivset kaubavoogude alast infovahetust ESN-i liikmesriikidega, osalemist merenduse ja intermodaalse logistika üleeuroopalistes projektides ning uuringutes, samuti kasvavat lobbyvõimekust merendust puudutava EL-i seadusandluse kujundamisel  kaasarääkimisel.

Eesti Logistikaklastrisse kuuluvad Tallinna Lennujaam, Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Paldiski Sadamad, Eesti Sadamate Liit, Eesti Raudtee, DBT, E.R.S., Spacecom, Contimer, Vopak E.O.S., Alexela Logistics, Esteve Terminal, Bominflot Estonia, Smarten Logistics, Tallinna Tehnikaülikool, Erahariduskeskus ja Riigiressursside Keskus.

Klastri programmi toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077