22. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ace Logistics: e-tolli kohustus puudutab rohkem vedajaid

Ace Logistics Group ASi tegevjuht Andres Matkur ütles, et pole väga hästi kursis jaanuarist kohustuslikuks muutuvate tolliformaalsustega, kuid arvas, et rohkem puudutab see vedajaid.

„Ma ei oska selle kohta väga midagi rääkida,“ kostis Matkur tolli infosüsteemide ICS (impordi kontrollisüsteem) ning ECS (ekspordi kontrollisüsteem) kohta. Ta lisas, et nii palju kui tema kursis on, siis Ace Logistics nende süsteemidega liituma ei pea.

„See on vedajate ja vedajate esindajate ehk terminalide teema rohkem,“ viitas Matkur.

Ta selgitas, et ülddeklaratsioone esitavad ikkagi vedajad ja nende otsesed esindajad ning ekspedeerijad annavad omapoolset infot edasi nii palju kui seda küsitakse. „Seetõttu ma ei ole selle asjaga nii kursis, ma olen arusaanud, et see ei ole meie pärusmaa,“ mainis ta.

Ta viitas, et Cargo Handling tegevjuht Viljar Lehtmets on öelnud hästi, et see teema on suhteliselt segane. „Ma ise ei ütleks, et see oleks segane, aga ma ei ole seda asja endale nii selgeks teinud,“ sõnastas Matkur ning lisas, et ei oska anda hinnangut, kas kogu protsess võib saada esimesel jaanuaril kaubavahetusele saatuslikuks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077