Autor: Rivo Sarapik • 30. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silport: väike kasv on, kasvuruumi veel jätkub

Kui Tallinna Sadam vaatab lähikuudele kasvuootuses, siis Sillamäe sadam on tagasihoidlikum.

Sillamäel asuva Tiit Vähi osalusega Silporti juhatuse esimees Margus Vähi jäi kaubamahte kommenteerides napisõnaliseks. "Meie kuude lõikes kaubamahtusid ei avalda. Võime öelda, et väike kasv on ka meil, kuid kasvuruumi on veel küllaga," rääkis Vähi. Tema sõnul ei anna üksikute kuude võrdlemine täpset pilti, kuna kaubakogused kõiguvad. "Sillamäel töötame selle nimel, et kasv jätkuks ka järgnevatel aastatel," märkis ta.

Vähi sõnul sõltub kaupade eksport ja import peamiselt maailmamajanduse kosumisest ja transiitkaubanduse võtmeks on endiselt kaupade toimetamine üle Eesti- Vene piiri. Ta lisas, et viimane on endiselt takistatud.

Sillamäe sadam praegu töökäsi senistele juurde ei vaja. "Vajadus uue tööjõu järele tekib uute investeeringutega uutesse terminalidesse. Tänase inimeste arvuga oleme suutelised käitlema praegusest tunduvalt suuremaid kaubakoguseid," ütles Vähi.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077