28. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütuste väljavedu kasvatas eksporti

2010. aasta aprillis kasvas kaupade eksport jooksevhindades 37% ja import 18% eelmise aasta aprilliga võrreldes, teatab statistikaamet.

Eksport suurenes kõikide peamiste kaubajaotiste, kõige rohkem aga kütuste väljaveo suurenemise tõttu.

Aprillis eksporditi Eestist kaupu 10,6 miljardi krooni väärtuses ja imporditi Eestisse 11 miljardi krooni eest. Eksport suurenes 2,9 miljardit krooni ja import 1,7 miljardit krooni võrreldes 2009. aasta aprilliga. Kaubavahetuse puudujääk oli 0,4 miljardit krooni, mis on üle nelja korra väiksem kui eelmise aasta aprillis.

Eestist eksporditi aprillis enim masinaid ja seadmeid (ligi viiendik Eesti koguekspordist) ning mineraalseid tooteid (15%). Võrreldes eelmise aasta aprilliga suurenes kõige rohkem ehk 0,9 miljardit krooni mineraalsete toodete (sh bensiin, põlevkiviõli ja elektrienergia) väljavedu. Metallide ja metalltoodete eksportkäive suurenes 60% ehk 0,4 miljardit krooni.

Aprillis imporditi Eestisse samuti enim masinaid ja seadmeid (viiendik Eesti koguimpordist) ning mineraalseid tooteid (16%). Kõikide peamiste kaubajaotiste importkäibed suurenesid mulluse aprilliga võrreldes. Enim suurenes metallide ja metalltoodete ning masinate ja seadmete import (mõlemad 0,4 miljardit krooni).

Peamised riigid, kust Eestisse aprillis kaupu imporditi, olid Soome (16% Eesti koguimpordist), Läti (13%) ja Saksamaa. Soomest imporditi enim elektrimasinaid, Lätist kütuseid ning Saksamaalt rauda ja terast. Kõige rohkem suurenes import Soomest, Lätist, Saksamaalt ja Rootsist (igast 0,4 miljardit krooni). Samas import Leedust vähenes 0,4 miljardit krooni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077