Autor: Siim Sultson • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair kasvatas Eesti reisijate arvu

Võrreldes eelmise aasta maiga, paisutas Finnairi Eesti reisijate arvu selle aasta mais kuni üle poole, teatab lennufirma, teatab lennufirma.

Käesoleva aasta maikuu andmete järgi kasvas Finnairi lennureisijate arv Tallinn-Helsingi-Tallinn liinil võrreldes aastataguse ajaga kolm protsenti. Samuti väljusid Finnairi lennud antud suundadel 97,1 protsendil õigeaegselt.

Finnairi Baltimaade müügidirektori Jan-Michael Nigmanni sõnul oli Tallinna reisijate kasvav arv, peale keerulist kevadet lennunduses, meeldivaks üllatuseks. „Heameelt valmistab ka maikuu lendude väga hea täpsuse statistika. Kuna meie Eesti reisijad suunduvad Helsingist valdaval juhul järgmisele lennule, siis on õigeaegne saabumine sihtkohta nii meile kui ka klientidele väga oluline“ selgitas Nigmann.

 Finnairi Tallinn-Helsingi-Tallinn liinil lendas käesoleva aasta mais kokku 13 173 reisijat, mis on kolm protsenti rohkem kui aasta tagasi. Lisaks väljus Finnair 97,1 protsendil kõigist maikuu Tallinna ja Helsingi vahelistest lendudest õigeaegselt (hilinemine kuni 15 minutit). Mais teostas Finnair Tallinn-Helsingi-Tallinn liinil kokku 171 lendu.

Tõusu jätkas ka Finnairi Eesti ärireisijate arv, mis 2009 aasta maiga võrreldes kasvas 60,3 protsenti. Finnairiga Eestist Euroopasse lendavate äriklientide kogumaht kasvas selle aasta mais 55,3 protsenti. 90 protsenti kõigist Finnairi Eesti äriklientidest lendas Euroopa erinevatesse sihtkohtadesse. Eesti ärireisijate kogumaht Kaug-Aasia suunal oli 4,5 protsenti ning Põhja Ameerikasse lendas mais 2 protsenti Eesti ärireisijaid. Ülejäänud Eesti ärireisijad lendasid Soome siselennuliinidel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077